LA og K: Løkkes 2025-plan er taget af bordet

Der kommer en ny økonomisk plan, siger Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen.

Venstre-regeringens omfattende 2025-plan er taget af bordet, lyder det fra De Konservative og Liberal Alliance.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) omfattende 2025-plan er taget bordet og skal erstattes af en ny økonomisk plan, hvis der dannes en ny trekløverregering.

Sådan lyder det fra både De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, og Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, da de ankom til regeringsforhandlinger på Marienborg.

- Det er helt sikkert, at det, der kommer nu, kommer fra en ny regering, og derfor bliver det også en ny plan, siger Anders Samuelsen.

- Lars Løkke Rasmussen har selv sagt, at det her er en ny regering, og derfor er alt det, der kommer fra en ny regering den nye regerings udspil og ikke den gamle regerings udspil.

Adspurgt om Venstre-regeringens 2025-plan er taget af bordet, lyder svaret fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen:

- Det ville være den naturlige måde at gøre det på.

- Man henter altid inspiration, men jeg synes, det er vigtigt, at det her en ny regering, der bliver dannet. Det er ikke os, der indtræder i en V-regering, siger K-formanden.

Se de to interviews med Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen om Venstres 2025-plan:

Lars Løkke Rasmussen fremlagde 2025-planen i slutningen af august, og store dele af den blev rost af både De Konservative og Liberal Alliance.

Alligevel blev blå blok kastet ud i en dramatisk krise, da LA-leder Anders Samuelsen stod fast på sit ultimative krav om topskattelettelser på fem procentpoint hele vejen op - i Løkkes plan lettes topskatten også med fem procentpoint, men kun på indkomster op til en million.

Dansk Folkeparti var lige så ultimative i deres afvisning af topskattelettelser på fem procentpoint hele vejen op, og den fastlåste situation fik i lørdags Løkke til at indkalde De Konservative og Liberal Alliance til forhandlinger om en regeringsudvidelse.

Facebook
Twitter