LA om au pair-ordning: Det er ikke et rigtigt arbejde

Au pair-ordningen virker efter hensigten, mener Liberal Alliance, der derfor ikke ser nogen grund til at afskaffe den.

Familieordfører Merete Riisager (LA) mener, at au pair-ordningen virker efter hensigten og afviser derfor at droppe den. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Au pairs i Danmark har masser af fritid til at dyrke og lære om dansk kultur. Så ordningen virker, som den skal - nemlig som kulturudveksling.

Sådan lyder meldingen fra Liberal Alliance, efter at den katolske hjælpeorganisation Caritas foreslår at afskaffe au pair-ordningen.

- Au pairs er en del af familien, men laver nogle af de opgaver, som mor eller far typisk ville gøre, når de kom hjem fra arbejde. De har rigtig meget fritid til dem selv efter de fem timers arbejde, siger familieordfører Merete Riisager (LA) til DR2 Morgen.

Caritas mener, at au pair-ordningen hovedsageligt bliver brugt af danske familier til at skaffe billig arbejdskraft og vil derfor give au pair-pigerne rettigheder, der svarer til rettighederne på det danske arbejdsmarked.

Men det mener Liberal Alliance ikke umiddelbart, der er grund til.

- Det er ikke et hårdt fysisk arbejde, og det er ikke et rigtigt arbejde, for så ville der være tale om meget højere produktivitetskrav. De bor hos familien og laver lettere arbejde, og så har de en hel del fritid ved siden af. I hvert fald hvis man overholder reglerne i ordningen, siger Merete Riisager.

Derfor skal ordningen ifølge Liberal Alliance bestå, men partiet er klar til at skride ind over for familier, der ikke overholder reglerne i au pair-ordningen.

Der er omkring 3.000 au pair-piger hovedsageligt fra Filippinerne og Østeuropa i Danmark.

FacebookTwitter