LA om tilsagn til K: En lille bitte dråbe i en stor landbrugsaftale

Der er ikke tale om en tillægspakke til den omstridte landbrugspakke, lyder det desuden fra Dansk Folkeparti.

Den omstridte landbrugspakke fik De Konservative til at trække tæppet væk under daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Efterfølgende krævede partiet en grøn tillægspakke. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix)

Der bliver ikke løftet meget på øjenbrynene hos Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, efter at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har valgt at imødekomme De Konservatives krav om kvælstofreducerende tiltag i den kommende naturpakke.

- Det her en lille bitte dråbe i en meget, meget stor aftale, som medfører en kæmpe ændring i måden at regulere landbruget på, siger Liberal Alliances landbrugsordfører, Mette Bock.

Begge partier var med til at vedtage den omstridte landbrugspakke, der kostede nu tidligere minister Eva Kjer Hansen (V) sin post, og som efterfølgende fik De Konservative til at kræve en kvælstofreducerende tillægspakke.

Og i dag glæder De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen sig over, at man nu har fået tilsagn om grønne tiltag.

https://twitter.com/SorenPape/status/717592939166359552

Men Dansk Folkepartis landbrugsordfører, Rene Christensen, opfatter det ikke som en tillægspakke.

- Det her er en dør, der har stået åben hele tiden, når vi skal til at lave en naturplan. Det vi skal i gang med nu, det er en naturpakke, og det er bestemt ikke en tillægspakke til landbrugspakken, og derfor kommer der så nogle kvælstofreduktioner, siger han.

De Konservative har krævet, at der kommer 624 tons mindre kvælstof i 2017 og 2018, men det er slet ikke det primære fokus i de kommende forhandlinger, mener Rene Christensen.

- Det skal handle om at få en mere sammenhængende natur. Det skal ikke alene handle om at finde få kilo kvælstof, fordi så får vi et helt forkert forløb. Det er en naturpakke, og sådan har det været hele tiden, siger han.

Mette Bock (LA) ser nu frem til, at man kan lukke landbrugspakken en gang for alle.

- De Konservative har et ønske om at gøre noget ved et lille bitte hjørne, og så kigger vi på det. Nu sætter vi os ned og prøver at se på, om vi kan gøre De Konservative glade, og så kommer vi videre derfra, siger hun.