LA-pengemand om Samuelsens krav: Man skal altid besinde sig

LA-støtten Lars Kolind håber på besindelse i blå blok.

Lars Kolind drømmer om politisk besindelse op til jul

Erhvervsmanden Lars Kolind, der en kort periode var kandidat for Ny Alliance og stadig støtter Liberal Alliance økonomisk, håber, at partiformand Anders Samuelsen tænker grundigt over, hvad hans stålsatte forhandlingsteknik risikerer at ende med.

Til Anders Samuelsens krav om en aftale om skattelettelser, før Liberal Alliance vil stemme for finansloven, siger Lars Kolind:

– Hvis han står meget fast, så er der en risiko for, at den regering, vi har, ikke kan sidde mere. Og så kan der jo ske alt. Herunder at vi får en regering med Mette Frederiksen som statsminister, støttet af venstre side i Folketinget samt sandsynligvis Dansk Folkeparti.

I et interview med DR Nyheder udtrykker erhvervsmanden håb om, at Anders Samuelsen tænker over, om dét scenarie er godt for Danmark.

Hellere mindre end ingen skattepakke

Adspurgt om partiformanden og Liberal Alliance bør besinde sig for at undgå, at regeringens korthus vælter, hvis ikke de stemmer for finansloven fredag, svarer Lars Kolind:

– Jeg tror altid, man skal besinde sig.

Lars Kolind vil ikke give Anders Samuelsen gode råd om, ’hvad der giver det bedste resultat’. Men han understreger, at udsigten til dog at få en mindre prangende skatteaftale er bedre end slet ingen.

– Altid. En mindre skattepakke er bedre end ingen skattepakke. Men det er spørgsmålet om, hvad der er klogest at gøre i forhandlingen, det kan jeg ikke udtale mig om.

Liberal Alliance har truet med ikke at stemme for finansloven, når den på fredag skal til endelig vedtagelse i folketingssalen, hvis ikke der for inden er lavet aftaler om skat og udlændingestramninger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk