LA: Problematisk at politiet sigter Uber-chauffører

Hvor Liberal Alliance kalder sigtelserne af Uber-chauffører problematiske, er Dansk Folkeparti mere positive over for politiets indsats.

Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen mener ikke, at politiet skal sigte Uber-chauffører så længe det endnu ikke er afgjort, om selskabet er lovligt eller ej. (© dr)

Københavns Politi har sigtet 24 Uber-chauffører for at have overtrådt taxilovgivningen og – bekendtgørelsen.

En håndtering af sagen, som Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen kalder problematisk.

- Det er problematisk, at politiet rejser de her sigtelser, før der er faldet en afgørelse om, hvorvidt det er taxikørsel eller samkørsel, som er tilladt, forklarer han.

- Før der er styr på det, synes jeg ikke, at man bør sigte nogen.

Det var Trafikstyrelsen, der tilbage i 2014 meldte Uber til politiet.

Indtil videre har Rigsadvokaten ikke taget stilling til, om tjenesten er ulovlig eller ej. Alligevel har politiet valgt at sigte de 24 enkelte chauffører for at have overtrådt taxilovgivningen.

En beslutning, der glæder Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen, som også netop har kaldt justitsminister Søren Pind (V) i samråd om Uber.

- Det er positivt, at politiet gør en indsats, men det er bare ikke nok – der skal også komme noget oppe fra politiledelsen i forhold til, at forbyde Uber. Det har man lige gjort i Frankrig, og det kan også lade sig gøre i Danmark, siger ordfører.

- Der er taxachauffører, som mister deres job på grund af den her totalt unfair konkurrence, og det kan vi som politikere altså ikke leve med.