LA-profil: DF spolerer det borgerlige projekt

DF er i gang med at forære magten til Mette Frederiksen, Uffe Elbæk og Morten Østergaard, siger Liberal Alliances Alex Vanopslagh.

Netop nu sidder regeringen og forhandler med støttepartiet Dansk Folkeparti om både finansloven for 2018, om skattelettelser og om stramninger af udlændingepolitikken. Udspillet til finansloven har ellers været på bordet siden august, men parterne har ikke kunnet blive enige, særligt om tillægsaftalerne om skat og udlændinge.

Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance mener, at DF’s tilgang risikerer at koste hele den blå blok

- Lige nu sikrer de (DF, red.), at alle borgerlige partier taber. De får Lars Løkke til at ligne en taber ved hele tiden at pege på Mette Frederiksen og sige “hende kan vi bedre lide”, de får LA til at miste mandater ved det kommende valg, fordi vi ikke får noget af vores politik igennem, og de kommer også selv til at miste mandater, fordi de ikke tager ansvar, siger Vanopslagh torsdag aften i ‘Debatten’ på DR2.

Årelang DF-sabotage

Det er ikke første gang, at regeringen har svært ved at komme igennem med sin økonomiske politik. For eksempel fik Liberal Alliance aldrig de bebudede topskattelettelser. Og det er Dansk Folkepartis skyld, mener Alex Vanopslagh, der er nyvalgt spidskandidat til Københavns Borgerrepræsentation.

- Det DF har gjort i to år har været at sabotere regeringens økonomiske politik, siger han.

Han siger samtidig, at han er glad for, at Dansk Folkeparti “for første gang i to år” kommer med konkrete krav til politik, de vil have gennemført (de stramninger af udlændingepolitikken man forhandler om netop nu). Men han efterlyser, at partiet giver noget den anden vej.

- Lige nu er der en borgerlig regering, der lægger sig fladt ned og er pragmatisk, og så er det DF, der har meget svært ved at acceptere, at en borgerlig regering også skal have noget igennem på sin økonomiske politik. Og det er altså forudsætningen for at alle fire borgerlige partier sammen kan gå til næste valg og sige “vi har alle fået noget ud af samarbejdet.”

Se hele udsendelsen af Debatten på DR2, når Clement Kjersgaard spørger: Er der krise i blå blok?

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk