LA: 'Tilfældig' forsker ændrer ikke ved Landbrugspakken

Ifølge LA-ordfører har der hele tiden været store usikkerheder forbundet med kvælstofudvaskningen.

Nye udregninger sår tvivl om udledning af kvælstof til vandmiljøet. (Foto: © Henning Bagger, Henning Bagger)

At den anerkendte forsker Bjørn Molt Petersen i Berlingske sår tvivl om Landbrugspakkens regnemodel for kvælstofudledning, får ikke regeringen til at ville ændre noget ved pakken.

Det fortæller miljø- og landbrugsordfører Carsten Bach (LA), der udtaler sig på vegne af regeringen.

- Vi har hele vejen igennem været klar over, at der er store usikkerheder forbundet med kvælstofudvaskningen i vores vandmiljø. Det har været en del af baggrunden for Landbrugspakken.

- Det at en tilfældig forsker sidder og regner noget ud i en kælder og er betalt af Danmarks Naturfredningsforening, får ikke mig til overhovedet at overveje ændringer i reguleringen af landbruget, siger han.

Bjørn Molt Petersen er uddannet cand.scient. i biologi og ph.d. fra Aarhus Universitet. Han har snart 30 års erfaring i at lave beregningsmodeller.

Enhedslisten og De Radikale vil hurtigst muligt have miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i samråd om pakken.

Berlingske har fremlagt Bjørn Molt Petersens analyse og konklusioner for seks professorer, som anerkender alle forskerens konklusioner.

Det gælder også forskere fra Aarhus Universitet, som i sin tid stod bag de beregninger, som blev brugt til at udforme Landbrugspakken.

Forskerne er dog ikke enige om, hvad konsekvenserne er.

/ritzau/