LA udpeger spidskandidat til EU-parlamentsvalget

Erhvervskvinden Christina Egelund bliver frontfigur for Liberal Alliance til europaparlamentsvalget 25. maj.

Christina Egelund vil blandt andet kæmpe for et krav om, at ingen EU-borgere skal kunne modtage velfærdsydelser de første fem år, de bor i Danmark. (© Liberal Alliance)

Som det sidste parti har Liberal Alliance udpeget den politiker, der skal være partiets spidskandidat til EU-parlamentsvalget, som finder sted den 25. maj.

Partiet opstiller således den 36-årige jyske erhvervskvinde, Christina Egelund, der til daglig driver Jambo Feriepark ved Saltum i Nordjylland.

Det oplyser Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

Ingen ydelser de første fem år

I meddelelsen skyder Christina Egelund sin kampagne i gang med et krav om, at ingen EU-borgere skal kunne modtage velfærdsydelser de første fem år, de bor i Danmark.

- Arbejdskraften skal flyde frit over grænserne, men det skal de offentlige checks ikke. Vi mener, at der skal være en femårig optjeningsperiode på alle velfærdsydelser for EU-borgere.

- Hvis det ikke kan lade sig gøre inden for den nuværende EU-ret, så må EU-retten laves om. Og det må og skal regeringen sørge for. Der er stærke kræfter i Europa, der mener det samme, og derfor er det ikke nogen umulig kamp, siger Christina Egelund.

Debat om børnecheck

Meldingen kommer efter den seneste tids debat om den danske børnecheck. Ifølge EU-Kommissionen strider optjeningsprincippet på to år, som VK-regeringen indførte i 2010, med EUs regler.

Regeringen har siden i sommer udbetalt børnepenge til udlændinge fra første arbejdsdag og dermed administreret imod det danske optjeningsprincip, da det ifølge EU-Kommissionen strider mod EU-retten.

EU-parlamentsvalget bliver afviklet søndag den 25. maj. Liberal Alliance er ikke repræsenteret i det nuværende parlament.

/ritzau/

Facebook
Twitter