LA: Væk med registreringsafgiften

I stedet for at øge afgifterne på leasingbiler, mener Liberal Alliance, at registreringsafgiften på nye biler skal fjernes helt.

Liberal Alliance og Anders Samuelsen vil gøre det langt billigere at købe bil i Danmark ved at fjerne registreringsafgiften. (© Dr)

Liberal Alliance runder den politiske uge af med landsmøde i København. En uge hvor skattereglerne for leasingbiler blev ændret.

Dermed har regeringen med skatteminister Thor Möger Pedersen i spidsen lukket det hul, der har gjort det ekstra attraktivt at lease bil. Og samtidig giver det en milliard kroner til kollektiv trafik som erstatning for betalingsringen.

Men Liberal Alliance har et helt andet forslag til at få bilisterne fra leasede biler til almindelig købte biler med på dagens landsmøde. De vil fjerne registreringsafgiften på alle biler, der bliver købt i fremtiden.

- Det er et af de mest urimelige, overbeskattede produkter, som vi køber. 180 procent ekstra bare fordi, den ruller ind over den dansk-tyske grænse. Det er helt urimeligt, siger formand for Liberal Alliance, Anders Samuelsen.

Miljøvenligt og fuldt finansieret

Men det er ikke et helt billigt forslag. Ifølge Liberal Alliance selv vil det koste statskassen op mod 15 milliarder kroner, hvis ikke længere der kommer penge ind på registeringsafgiften.

Partiet har fremlagt sin egen 2020-plan med blandt andet færre offentlige ansatte, og følger man den, mener Anders Samuelsen, der er et råderum på 20 milliarder kroner. Altså rigeligt til at fjerne registreringsafgiften for de danske bilejere.

- Det her område vil komme rigtig mange danskere til gavn. Vi køber bil med jævne mellemrum, men der er for få, der køber en ny bil, der er moderne, miljøvenlig, som er driftsikker, som man kan sidde tryggere i end i gamle biler. Derfor, lad os få fjernet den registreringsafgift, siger Anders Samuelsen.

Mangler opbakning

Selvom formanden for Liberal Alliance har mange gode grunde til at fjerne registreringsafgiften, så erkender han selv, at det kan blive svært at få opbakning til forslaget, med den nuværende regeringen.

Men heller ikke i Venstre er der opbakning. Skatteordfører Torsten Schack Pedersen er med på det ikke skal være dyrere at være bilist i Danmark, men det bliver hellere ikke billigere.

- Jeg ville jo gerne slå ud med armene og sige, den tager vi, men desværre har jeg ikke en kasse med penge, der står og flyder. Selvom det lyder meget sympatisk, så må vi jo prioritere, og der er det altså skatten på arbejde vi i Venstre vil prioritere.

Men det slår i Anders Samuelsen ud

- Hvis man tænker ud fra, hvad der er realistisk muligt fra starten af, så kommer man aldrig videre i dansk politik. Man skal nogen gange løfte barren lidt, og det gør vi i Liberal Alliance.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter