LA vil lave skattereform med regeringen

Liberal Alliance er klar til en skattereform med regulering af overførsler og fremrykning af pensionsskat.

Liberal Alliance er klar til en skattereform med regulering af overførsler og fremrykning af pensionsskat. (© Liberal Alliance)

Kan regeringen lave en skattereform med Liberal Alliance (LA), som har det som erklæret mål at sænke topskatten til 40 procent og slanke det offentlige med 40.000 personer?

Skønt de fleste finder idéen usandsynlig, bør regeringen gøre forsøget, siger LA's leder, Anders Samuelsen, forud for partiets landsmøde i København.

- Jeg vil gerne række en hånd ud til regeringen. Man skal ikke på forhånd afvise at lave en skattereform med os, siger han.

Regeringen kan skaffe penge ved at regulere sociale overførsler som folkepension og dagpenge i lidt lavere takt fremover. Så kan skatten sænkes for de lavtlønnede, mener Anders Samuelsen.

Vil fremrykke skatten

Han vil også fremrykke skatten på arbejdsmarkeds-, kapital- og ratepensioner. Det foreslog samme Anders Samuelsen i 2007, da han stod i spidsen for Ny Alliance.

På den øvrige politiske dagsorden forventer Anders Samuelsen, at LA blandt andet kommer med i et forlig om førtidspension og fleksjob.

På landsmødet vil Samuelsen rette en stor tak til et par af partiets store sponsorer - Saxo Bank og Mærsk, der i alt spyttede 20 millioner kroner i partiet før valget.

- Saxo Bank er den største sponsor. Jeg er stolt over at være et sponseret parti, og ingen af mine sponsorer stiller krav, siger Anders Samuelsen.

Ved valget fik han otte partifæller med i Folketinget.

Succesen står i skærende kontrast til tiden med Ny Alliance, som i 2007 vendte en sikker valgsejr til ruin og et farvel med de to andre partistiftere Gitte Seeberg og Naser Khader.

/ritzau/