LA vil legalisere hash i stedet for at have zoneforbud

Det nytter ifølge Liberal Alliance ikke at oprette zoneforbud i kampen mod hash, som regeringen foreslår.

Kun en legalisering af hash vil kunne gøre op med, at rockerne sidder på hashhandlen i Danmark, mener Liberal Alliance. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Liberal Alliance mener, at hash skal legaliseres og støtter derfor ikke regeringens forslag om at oprette særlige zoneforbud i bekæmpelsen af hashhandel.

Det siger Christina Egelund, retsordfører for Liberal Alliance.

- Vi synes, at man helt fundamentalt skal gå en anden vej for at få hashsalget ud af hænderne på rockerne. Vi synes, at man skal legalisere hash, hvilket endegyldigt vil gøre op med det faktum, at rockerne de facto sidder på hashhandlen i Danmark.

- Blandt andet i Colorado i USA har man gode erfaringer med at legalisere hash, hvilket man gjorde i 2013. Nu er der målinger på, hvilken effekt og konsekvens det har haft i forhold til antallet af unge brugere. Og det er faktisk faldet, siger Egelund.

Mens regeringen ikke har opbakningen fra støttepartiet Liberal Alliance, så er der opbakning fra DF.

- Et zoneforbud vil være noget, som kan genere organiserede, kriminelle hashhandlere. Vi skal slå hårdt ned på narko. Vi skal ikke legalisere det og blåstemple det, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen.

Regeringen håber, at zoneforbuddet særligt kan stikke en kæp i hjulet for hashhandlen i og omkring Christiania i København, hvor der på det seneste har været en stribe razziaer.

Forstå, hvad regeringens forslag om zoneforbud konkret handler om, på 20 sekunder i videoen nedenfor.

/ritzau/