Jon Stephensen svarer på anklagerne: 'Jeg betragter ikke mig selv som krænker eller sexist'

Moderaternes kulturordfører har på intet tidspunkt overvejet sin fremtid i partiet.

Jon Stephensen vil ikke gå i detaljer om en lydfil, fordi han har anlagt en injuriesag. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

De seneste uger har budt på en lang række kritiske historier om folketingsmedlem for Moderaterne Jon Stephensen.

Anklager, der omhandler både magtmisbrug, krænkelser af ansatte og forfalskning af en underskrift.

Indtil nu har den tidligere teaterdirektør ikke villet stillet op til interview og svare på kritikken. Men nu afviser han alle anklagerne over for DR Nyheder.

- Jeg kan stadig ikke genkende sagerne en til en, som de er blevet fremlagt, siger Jon Stephensen.

I denne uge kunne TV2 berette om mere end 30 tidligere ansatte og kolleger til Jon Stephensen, der fortæller, at de har oplevet manipulation, trusler samt både grænseoverskridende og ubehagelig adfærd fra Jon Stephensens side igennem hans år som teaterdirektør for Aveny-T og Østre Gasværk.

Blandt andet fortæller skuespiller Kimmie Liv Sennova, hvordan Jon Stephensen skulle have brugt et nøgenbillede af hende i pressematerialet til teaterstykket "Kussesumpen 2", selv om hun udtrykkeligt havde bedt ham om ikke at bruge det specifikke billede.

Hvorfor brugte du det billede alligevel?

- Jeg har ikke på nogen måde været inde over, hvad der skulle fotograferes, og hvad det var for nogle fotografier, jeg fik udleveret. Så jeg kan ikke genkende billedet af, at jeg på nogen som helst måde skulle have presset nogen til noget som helst, siger han.

Skuespiller Kimmie Liv Sennova fortæller til TV2, at hun kun indvilligede i at lade sig fotografere nøgen, da hun blev lovet, at ingen billeder ville blive delt uden hendes samtykke.

Hun fortæller, at Jon Stephensen lovede at mørkne et specifikt billede, som han gerne ville bruge, men ifølge Kimmie Liv Sennova sendte Jon Stephensen det uredigerede billede ud, selv om aftalen var en anden.

Du er chef, og der står en kvinde, som siger, der er blevet brugt et billede, som hun ikke har givet samtykke til. Hvordan har du det med det som chef?

- Jeg kan ikke genkende den situation. Det billede var et, der var blevet udvalgt, og det blev jo flittigt delt af skuespillerne selv på deres forskellige sites.

Jon Stephensen afviser, at han skulle have brugt et billede, der viste mere af Kimmie Liv Sennovas krop, end hun havde givet samtykke til.

- Jeg forholdt mig alene til, at vi skulle mørkne billedet lidt. Det gjorde vi, og det billede var et, som skuespillerne selv valgte at dele efterfølgende, siger han.

'Jeg har ikke forfalsket en underskrift'

Også anklagen om, at Jon Stephensen i 2017 skulle have forfalsket en underskrift, afviser han blankt.

- Jeg har ikke forfalsket en underskrift, og egentlig har jeg ikke så meget mere at sige til det, fordi resten afgøres i retten.

Bestyrelsesformand hos Aveny-T Henning Dyremose fortalte i februar, at det blandt andet var mistanke om forfalskning af en underskrift, der førte til, at Jon Stephensen sidste år blev fyret som direktør for teatret.

I denne uge kunne Børsen så offentliggøre en lydfil, hvor man angiveligt skulle kunne høre Jon Stephensen, der forfalsker en underskrift og underskriver i et af teatrets bestyrelsesmedlemmers navn.

Jon Stephensen har anlagt en injuriesag på grund af anklagen om en forfalsket underskrift.

Hvordan forklarer du den lydfil?

- Jeg kunne kommentere den lydfil lige her og nu, men jeg ønsker at vente, til vi afgør det i retten.

Men mener du, at det er en ægte lydfil?

- Som jeg sagde før, den sag afgøres i retten, og det er også der, lydfilen skal evalueres og lægges frem.

Men kan du huske den situation, hvor du har været i et rum med en medarbejder, hvor det er skrevet under?

- Jeg har ikke skrevet under på det. Det er jo derfor, jeg har anlagt en sag, og det ser jeg med fuld fortrøstning frem til, at det afgøres i retten, og jeg får renset min navn der, siger Jon Stephensen.

Har ikke diskuteret fremtid med partitop

Selvom Jon Stephensen afviser historierne om manipulation og dårlig ledelsesstil, har han alligevel undskyldt sin opførsel i et opslag på Facebook.

- Det er meget svært at være leder i 22 år uden at undgå at komme til såre nogen eller tage nogle beslutninger, som ikke altid er populære. Jeg vil, som jeg har sagt før, gerne undskylde, hvis der er nogen, der sidder tilbage og føler sig sårede eller kede af det.

Først skrev du på Facebook, at du ikke kunne genkende det billede, der blev tegnet. Så gik der et døgn, så sagde du undskyld. Hvad skete der i det døgn?

- Jeg kan stadig ikke genkende sagerne en til en, som de er blevet fremlagt. Det står jeg ved. Jeg betragter mig bestemt ikke som krænker eller sexist, eller hvad det er for nogle udtryk, der er blevet brugt om mig.

- Men derfra og til at kunne give en undskyldning, hvis nogen føler sig trådt over tæerne, det står jeg til hver tid på mål for at kunne gøre. Og det har jeg dermed gjort.

Jon Stephensen har i denne uge været i Indonesien på udvalgsrejse med Folketinget.

I onsdags var partiformand og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen ude at kommentere anklagerne mod Jon Stephensen.

Her sagde han, at det "ikke så kønt ud".

Var du i kontakt med nogen i toppen af partiet, fra du først sagde, at du ikke kunne genkende billedet, til du gav undskyldningen?

- På ingen måde. Det er alene mig selv. Jeg har siddet på den anden side af jordkloden og følt, at det var det rigtige, siger Jon Stephensen.

Har du diskuteret med nogen i toppen af partiet, hvorvidt du kunne fortsætte som medlem af Moderaterne?

- Nej, det har jeg på intet tidspunkt. Og jeg mener heller ikke, at det er relevant, siger Jon Stephensen.