Landbruget knytter tætte bånd til Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti hjalp landbruget med at få ting igennem under Venstre-regeringen.

Dansk Folkeparti udfordrer Venstre som landbrugets vigtigste alliancepartner på Christiansborg.

Formanden for landmændenes interesseorganisation Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, var her til formiddag gæstetaler på Dansk Folkepartis landsmøde i Herning.

Og det var med en dybfølt tak til DF.

- Jeg vil gerne rette en stor tak til Dansk Folkeparti. I tør kæmpe for vores erhverv og gå op mod de negative strømninger, der kan være i storbyerne. Det er ikke det snakkende Danmark, der skaber vores velfærd, det er dem, der producerer, der skaber vores velfærd, sagde Martin Merrild.

Ifølge formanden var samarbejdet med Dansk Folkeparti også afgørende for landmændene, da de normale støtter fra Venstre sad på regeringsmagten.

- Der er blevet indgået mange aftaler med den tidligere regering, hvor I i høj grad har været med til at løfte de ønsker, vi har haft, sagde Martin Merrild og nævnte som eksempel, at DF bakkede landmændene op efter tørken sidste år.

Dansk Folkeparti lytter

DR Nyheder talte efter talen med Martin Merrild

Hvor tætte er båndene med landbruget og Dansk Folkeparti?

- De er tætte til Dansk Folkeparti, men det er de heldigvis til mange partier. Nu er jeg her hos Dansk Folkeparti, og så anerkender jeg dem. Jeg nævnte nogle sager, hvor Dansk Folkeparti har taget teten, og det, synes jeg, de fortjener anerkendelse for.

Du sagde i din tale, at under Venstre-regeringen var det faktisk Dansk Folkeparti, der fik ført nogle af jeres ønsker frem. Normalt vil man tro, at I havde et tættere forhold til Venstre. Hvordan kan det være, at det er Dansk Folkparti, der fører jeres ønsker igennem?

- Jeg kunne finde andre sager, hvis jeg var sammen med Venstre. Jeg kunne nok også finde nogle sager, når jeg sammen med De Konservative. Men der er bare nogle sager her, hvor Dansk Folkepartis medlemmer har taget dem til sig. Det skal de have anerkendelse for.

Har Dansk Folkeparti overtaget Venstres rolle som jeres nærmeste samarbejdspartner?

- Jeg synes, at Dansk Folkeparti spiller en rigtig god rolle i samspillet med os, og de har altid lyst til at lytte. Det er der også andre, der har, men de er meget aktive i forhold til vores erhverv. Vi har behov for, at der nogen, der har tid til at lytte og sætter sig ind i tingene, siger Martin Merrild.

Oplever I en større forståelse fra Dansk Folkeparti end fra Venstre?

- Nej, det synes jeg ikke. Når jeg ser ud på på det politiske landskab i landene omkring os, så kommer jeg frem til, at vi har en helt enestående politisk opbakning i Danmark. Nogle af de store politiske sager, der er omkring vores fødevareproduktion, er der indgået brede forlig med hele Folketinget. Det tror jeg faktisk ikke, man kan finde andre steder.