Larm og diskolys i dagligstuen: Vindmøller er et helvede for Christine

Klimaordfører Ida Auken (R) medgiver, at møllerne er irriterende for familien.

Forestil dig at du egentlig ikke har lyst til at være hjemme hos dig selv.

Sådan har Christine Fredensborg-Fogtmann det. Hun bor med sin familie på en gård ved Brande i Midtjylland lige knap 600 meter fra to vindmøller på 150 meter hver.

Når møllerne drejer rundt, er Christine plaget af en konstant susen, og der kommer piv-lyde fra møllernes vinger. Og når solen samtidigt er fremme, kaster vingerne små, korte skygger ned over gården og ind i Christines stuehus.

- Det føles lidt som sådan et stroboskoplys, som bare kører meget langsomt, siger Christine Fredensborg-Fogtmann, der meget gerne vil flytte, men frygter at ejendommen har mistet så meget værdi, at tabet er for stort.

Hun har besøg af Ida Auken, klimaordfører for De Radikale, i forbindelse med det nye DR2-program 'Realitytjek: Ida Auken og vindmøllenaboerne'.

Ida Auken er blandt de største fortalere for vindenergi herhjemme og bakker op om flere møller på land som vejen til mere grøn og bæredygtig energi.

Men hun forstår godt, hvorfor familien nogle gange kunne ønske møllerne lagt ned.

- Jeg synes faktisk, at de skyggekast er irriterende. Jeg kan ikke rigtig høre møllerne, for jeg hører vejen langt før, jeg hører møllerne, siger Ida Auken, som også mener, borgere bør indrages i mølle-planerne langt før, de gør det i dag.