Lars Barfoed går som minister

Familie-og forbrugerminister Lars Barfoed meddeler, at han trækker sig tilbage som minister. Dansk Folkeparti har mistet tilliden til ham. Lars Barfoed kalder Dansk Folkepartis beslutning for hyklerisk.

Familie - og forbrugerminister går af som minister efter pres fra Dansk Folkeparti, som han kalder hyklerisk. (Foto: Carl Readhead © Scanpix)

Familie-og forbrugerminister Lars Barfoed meddeler, at han trækker sig tilbage som minister. Det sker, fordi regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, har meddelt, at det ikke længere har tillid til til ham.

- Jeg har meddelt statsministeren, at jeg trækker mig tilbage med det samme. Det vil sige i morgen tidlig, sagde Lars Barfoed.

Krigserklæring fra DF

Han kalder Dansk Folkepartis beslutning for "hyklerisk" og betragter det som "en krigserklæring" fra DF til De Konservative.

- Alt, hvad der er gjort på dette område, er sket i samarbejde med DF. Det samarbejde vil jeg da gerne takke DF for at være med til. Så meget større er min overraskelse over, at DF nu stikker halen mellem benene og løber fra det, de selv har været med til at gennemføre. Det, synes jeg, er hyklerisk af DF, sagde Lars Barfoed.

Fogh beklager

Statsminister Anders Fogh Rasmussen modtager "med stor beklagelse" meldingen om Lars Barfoeds afgang.

Der vil ifølge Ritzaus oplysninger på grund af EU-topmødet gå nogle dage inden at Lars Barfoeds afløser bliver fundet.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532795d16187a21a38d58fe5