Lars Løkke om DF-udtalelse: Langt, langt over stregen

Der er massiv kritik af den nu tidligere lokalformand fra Dansk Folkeparti fra statsministeren og andre politikere.

Lars Løkke svarer på en kommentar fra SF'eren Özlen Cekic. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

- Ja, det er langt, langt over stregen.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) søndag eftermiddag på Twitter som en kommentar til en Facebookopdatering fra den nu tidligere lokalformand for Dansk Folkeparti i Nyborg, Jens Hald.

Hald er kommet i vælten, efter at han sammenlignede gruppen "Venligboerne" med tyskerpigerne under Anden Verdenskrig.

- Disse venligboer udfører landsskadelig virksomhed på samme måde, som de danskere, der under den tyske besættelse bød tyskerne velkommen. Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skallede, som tyskerpigerne i sin tid, skrev Jens Hald den 5. januar på sin Facebook.

Forinden var Jens Hald blevet politianmeldt af en SF-kollega i byen.

- Det kammede over, så jeg synes, at han nu måtte holdes ansvarlig for, hvad han ytrer sig om, sagde SF'er Thomas Laursen til DR Nyheder lørdag aften.

Også Socialdemokraternes byrådsmedlem Jesper Nielsen havde set opslaget. Han havde ikke meldt det til politiet, men var gået direkte til Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm.

- Vi har et udmærket samarbejde med Dansk Folkeparti til dagligt, så jeg synes, det er helt ødelæggende, hvis formanden for lokalforeningen siger sådan noget truende, sagde Jesper Nielsen sent lørdag aften til DR Nyheder.