Lars Løkke om formodet terror-drab på dansk og norsk kvinde: Der florerer en forfærdelig video

Statsministeren er forfærdet over, at drab i Marokko på dansk og norsk kvinde kan kobles til terror.

- Det, der skulle være en ferierejse, blev et mareridt. To kvinder blev dræbt på bestialsk vis. Vi reagerer alle med forfærdelse, afsky og dyb sorg.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde, efter at det i går kom frem, at drabene på en dansk og norsk kvinde i Marokko muligvis kan kobles til terrororganisation Islamisk Stat.

- Mine tanker og medfølelse går til de to unge kvinders familier. Hvad de skal gennemgå de her dage, kan jeg næsten ikke forestille mig, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Meget tyder på, at de grusomme drab kan være en terrorhandling. Det bygger jeg på, at de marokkanske myndigheder siger, at en anholdt mand har forbindelse til en ekstremistisk gruppe, siger han videre.

'Forfærdelig video'

Lars Løkke Rasmussen bekræfter også, at der har floreret en video på de sociale medier, der angiveligt viser drabet på en af de to kvinder.

- Der florerer en forfærdelig video på de sociale medier, siger statsministeren, der også fortæller, at videoens ægthed endnu ikke er verificeret.

Statsministerens pressemøde kommer, efter at Politiets Efterretningstjeneste (PET) sendte en skriftlig kommentar til DR Nyheder i aftes, hvor de bekræftede, at dobbeltdrabet mandag efterforskes som terror af de marokkanske myndigheder.

- Der er tale om en usædvanligt bestialsk sag om drab på to helt uskyldige unge kvinder. Selvom forbrydelsen er begået langt fra Danmark, er det i sagens natur en sag, som de danske myndigheder tager særdeles alvorligt. Rigspolitiet og PET er i tæt kontakt med myndighederne i Marokko, og vi følger sagen tæt.

- De marokkanske myndigheder har oplyst, at sagen efterforskes som terror. Videoen og den foreløbige efterforskning peger således, ifølge de marokkanske myndigheder, i retning af, at drabene muligvis kan relateres til terrororganisationen IS, skrev PET i kommentaren, hvor de også bekræftede, at der lige nu cirkulerer en video på internettet, som angiveligt viser drabet på en af de to kvinder.

- PET kan bekræfte, at der på internettet har floreret en video som angiveligt viser drabet på en af de to dræbte kvinder i Marokko.

En anholdt - tre på fri fod

Efter drabet har politiet anholdt en mand, der er fængslet for drabet. Han blev anholdt i det marokkanske turistmål Marrakesh.

Der er stadig tre personer på fri fod, som er efterlyst af de marokkanske myndigheder.

- Jeg er sikker på, at de marokkanske myndigheder vil gøre alt for at pågribe dem, siger han.

Dræbt under vandretur

Den 24-årige danske kvinde Louisa Vesterager Jespersen og hendes 28-årige norske veninde Maren Ueland blev fundet dræbt mandag morgen ved Toubkal-bjerget tæt på bjerglandsbyen Imlil, der er et populært rejsemål for turister.

Kvinderne var på vandretur over julen og foretog turen uden en turistguide.

Efter drabene har Udenrigsministeriets Borgerservice opdateret sin rejsevejledning fra Marokko.

- Når der sker voldsomme hændelser i et land, ser vi altid på behovet for at opdatere teksten. I dette tilfælde har vi tilføjet en opfordring om, at man ikke bør trekke (vandre, red.) alene i bjergområderne i Marokko, bl.a. på Toubkal-bjerget, oplyste de i en mail til DR Nyheder tirsdag.

Facebook
Twitter