Lars Løkke Rasmussen deler familiefoto efter exit: 'Noget er vigtigere end andet'

Den afgående formand for Venstre har været tavs, siden han meddelte sin afgang i formiddag.

Lars Løkke Rasmussen forlod i formiddag hovedbestyrelsesmødet, hvor han trak sig som formand med øjeblikkelig virkning

- Noget er vigtigere end andet: Familien er samlet.

Sådan lyder teksten til et billede, som den afgående formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, her til aften har lagt på Instagram.

- Hav en dejlig lørdag aften. (og politik går jo stille og roligt ud på at sikre, at alle danske familier kan have en god lørdag aften - det er ikke er ideologisk projekt - det er sund fornuft!), fortsætter teksten til opslaget.

Billedet er det første, offentligheden hører til Lars Løkke Rasmussen, siden han klokken 11.23 bekræftede på Twitter, at han trækker sig som formand for partiet.

Lars Løkke Rasmussen opgav sin formandspost ved dagens hovedbestyrelsesmøde i Venstre efter flere uger med interne stridigheder i partiet om formandskabet.

Kort efter meddelte næstformand Kristian Jensen, at han ligeledes trækker sig fra sin post i partiet - dog ikke med øjeblikkelig virkning.

Det betyder, at Kristian Jensen kommer til at fungere som formand i partiet frem til den 21. september, hvor Venstre afholder sit ekstraordinære landsmøde, hvor der skal vælges formand og næstformand.

Meldingen kommer, efter at organisationsledelsen har brugt weekenden på at holde møde i forretningsudvalget fredag og hovedbestyrelsen lørdag.

Lars Løkke Rasmussen havde selv foreslået at fremrykke landsmødet i Venstre for at få afklaret både partiets politiske linje samt formandsspørgsmålet.

Flere af hans kritikere har dog ønsket et ekstraordinært landsmøde, hvor der kun skulle diskuteres to ting. Nemlig formands- og næstformandsposten.