Lars Løkke Rasmussen præsenterer nyt hold: Jakob Ellemann bliver ny minister

Statsministeren har sat navn på tre nye ministre. En iværksætter skal være forskningsminister.

Det bliver Tommy Ahlers, Eva Kjer Hansen (V) og Jakob Ellemann-Jensen (V), der bliver de nye ministre i VLAK-regeringen.

Det fremgår af en meddelelse fra Statsministeriet.

Tommy Ahlers skal være uddannelses- og forskningsminister. Han overtager Søren Pinds ministerpost. Han er iværksætter og it-investor og blandt andet kendt fra tv-programmet ”Løvens Hule” på DR1. Han har videre været medlem af regeringens disruptionsråd. En post han beholder som minister.

Venstres folketingsmedlem Eva Kjer Hansen overtager Karen Ellemanns ministerpost som minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, får for første gang chancen som minister. Han overtager hvervet som miljø- og fødevareminister.

Venstre-profilers farvel udløste rokade

De tre nye ministre overtager posterne fra de to afgående Venstre-ministre, Esben Lunde Larsen og Søren Pind, der i går aftes begge meddelte, at de stopper. Herudover stopper også Karen Ellemann som minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

De nye ministre præsenteres for dronningen klokken 11.00 på Amalienborg. Herefter skal Esben Lunde Larsen og Søren Pind forbi Amalienborg for officielt at aftræde i en såkaldt afskedsaudiens klokken 12.30.

Rokaderne betyder også, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen indtræder i regeringens inderkreds som nyt medlem af regeringens økonomiudvalg, oplyser Statsministeriet.

Overdragelserne af de tre ministerier finder sted i eftermiddag fra klokken 13.30. Først i Uddannelses- og Forskningsminsteriet, siden i Miljø- og Fødevareministeriet for til sidst at finde sted i Udenrigsministeriet - hvor Eva Kjer Hansens nye ministerpost fysisk hører hjemme.