Lars Løkke Rasmussen trækker sig som formand for Venstre

Meldingen kommer i forbindelse med at partiets hovedbestyrelse mødes nær Vejle.

Lars Løkke Rasmussen har trukket sig som formand for partiet Venstre. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix) (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

Lars Løkke Rasmussen (V) har besluttet at trække sig som formand for Venstre.

- Vigtigt at holde fast i sin selvrespekt. Kan ikke være formand for et parti, hvor jeg som formand afskæres fra min mulighed for at få diskuteret og afprøvet den politiske linje, jeg har lagt, i det landsmøde-forum, hvor jeg er valgt. Tak for mange gode år, skriver Lars Løkke Rasmussen på Twitter.

Meldingen kommer efter, at organisationsledelsen har brugt weekenden på at holde møde i forretningsudvalget fredag og hovedbestyrelsen lørdag.

Lars Løkke Rasmussen havde selv foreslået at fremrykke landsmødet i Venstre for at få afklaret både partiets politiske linje samt formandsspørgsmålet.

Flere af hans kritikere har dog ønsket et ekstraordinært landsmøde, hvor der kun skulle diskuteres to ting. Nemlig formands- og næstformandsposten.

Møde i ledelsen

Venstres forretningsudvalg mødtes fredag aften klokken 18 for at diskutere den uro, der har præget partiet den seneste tid.

Mødet fortsatte frem til kort før midnat, hvor det blev suspenderet til morgenen efter klokken ni.

Senere i formiddag begyndte så hovedbestyrelsesmødet, der var skemasat til at begynde klokken 10. Også her skulle den aktuelle politiske situation vendes.

Godt fem kvarter senere efter klokken 10 kom det frem, at Lars Løkke Rasmussen havde forladt hovedbestyrelsesmødet. Og siden tweetede han altså, at han ikke længere kan være formand for partiet.