Ledige må fortsat leve med prisloft

Regeringen har ikke sat penge af på finansloven til at afskaffe prisloftet på AMU-kurser. Regeringen svigter de svageste, lyder kritikken.

Arbejdsformidling, arbejdsløs, a-kasse, beskæftigelse (© Scanpix)

De ledige med de korteste uddannelser skal fortsat selv betale kurser, der forbedrer deres jobmuligheder.

Regeringen vil nemlig ikke afsætte penge på finansloven til at fjerne det såkaldte prisloft på AMU-kurser, selv om beskæftigelsesminister Mette Frederiksen flere gange har sagt, at det var hensigten.

Dermed får ledige fortsat kun dækket 3500 kroner, når de skal på kursus, skriver Avisen.dk.

Ledige bliver væk fra kurser

Prisloftet har betydet, at mange ledige nu bliver væk fra kurserne, siger direktør for Danske Erhvervsskoler Lars Kunov.

- Prisloftet har sat aktiviteten fuldstændig i stå. Vi kan se, at der er sket et fald på omkring 60 procent af aktiviteten blandt de ledige, siden loftet blev indført, siger Lars Kunov til DR Nyheder.

Og det er et problem, mener han:

- Det er en finanslov, hvor mere og bedre uddannelse er et af målene, men den gruppe, der står allersvagest på arbejdsmarkedet, har ingenting fået i det her, mener Lars Kunov.

FTF: Svage svigtes

Formand for FTF Bente Sorgenfrey mener, at regeringen svigter de svageste ledige, når den ikke vil fjerne prisloftet. For ledige har nemlig ekstra meget brug for at komme på kursus i en tid som denne.

- Vi er i en tid med ledighed, og det er afgørende, at folk kan få noget efter- og videreuddannelse, så de kan gøre sig mere parate til komme ud på arbejdsmarkedet, derfor skal det prisloft væk, og det havde vi en forventning om ville ske med finansloven, siger Sorgenfrey til DR Nyheder.

Tør ikke sætte en dato

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil dog ikke sætte dato på, hvornår de arbejdsløse kan få betalt en større del af prisen på kurserne.

- Jeg tør ikke sætte en dato på, men jeg er i fuld gang, fordi jeg kan konstatere, at det loft, som den tidligere regering indførte, har både ramt de ledige, som ikke kan få den uddannelse, de har behov for, og virksomhederne, som mangler kvalificeret arbejdskraft. Så der bliver gjort noget ved det her, forsikrer Mette Frederiksen.

Ifølge Avisen.dk vil Enhedslisten presse på for, at prisloftet kan blive fjernet i denne finanslov.

Facebook
Twitter