Lene E afviser pres i Broe-sag

Både justitsminister Brian Mikkelsen og tidligere justitsminister Lene Espersen afviser, at de har presset på for at udlevere Camilla Broe til USA.

Både tidligere justitsminister Lene Espersen og nuværende justitsminister Brian Mikkelsen afviser, at de har presset på for at udlevere Camilla Broe til USA. (Foto: Mikkel Møller Jørgensen © Scanpix)

Tidligere justitsminister Lene Espersen afviser, at hun har presset på for at få narkosigtede danske Camilla Broe udleveret til USA.

- Jeg kan afkræfte, at jeg personligt skulle have haft en eller anden interesse eller en form for særligt fokus på denne her sag, siger Lene Espersen til DR Nyheder.

Under Broes retssag i Miami har anklageren ellers fortalt, at selveste den danske justitsminister (der dengang hed Lene Espersen, red.) - som han kaldte chefen for det danske politi - på et møde i 2006 pludselig åbnede for, at Camilla Broe kunne udleveres til USA.

Afviser ønske om testsag

Og ifølge Ekstra-Bladet var blandt andre den tidligere efterforsker fra det amerikanske narkopoliti Joseph Kilmer med til det møde. Og han har under ed forklaret, at Danmark på mødet var interesseret i at "få en testsag", skriver avisen.

- Det er forkert, siger Lene Espersen og tilføjer, at udleveringssager i hendes ministertid har kørt efter nogle fuldstændig faste procedurer. Sagen er således begyndt med en udleveringsanmodning fra amerikanerne, hvorefter ministeriet har set grundigt på den. Camilla Broes sag har desuden været prøvet ved Østre Landsret.

Brian Mikkelsen afviser også

Justitsminister Brian Mikkelsen har ikke været med til retsmødet i USA og vil derfor ikke forholde sig direkte til, hvad anklageren her har sagt. Han afviser dog, at Danmark skulle have haft et særligt ønske om at køre en "testsag".

- Selvfølgelig vil den danske stat aldrig, aldrig presse nogen lande til at tage imod danske statsborgere, siger han.

Facebook
Twitter