Lene E. blev væk fra krisemøde om Gaza

Gigantisk fejl at udenrigsminister Lene Espersen (K) udeblev fra møde med israelsk ambassadør, mener oppositionen. Men det afviser Naser Khader (K).

Oppositionen kritiserer udenrigsminister Lene Espersen (K) for ikke at gøre sit arbejde godt nok, da hun mandag valgte ikke selv at møde op til et krisemøde om Israels angreb på en konvoj ud for Gaza.

Det skriver Newspaq.

Lene Espersen sendte i stedet en embedsmand til mødet med den israelske ambassadør, hvor Danmark gjorde det klart, at der skal laves en undersøgelse af hændelsen, hvor mindst 10 aktivister mistede livet.

Afviser kritikken

Men De Konservatives medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn, Naser Khader, afviser blankt kritikken over for Newspaq.

- I sig selv at indkalde ambassadøren er stort. Om hun så var til stede i Udenrigsministeriet, så er det okay ikke at deltage. Det er normal procedure, at udenrigsministeren ikke møder ambassadører, slår han fast.

Gigantisk fejl

Men Socialdemokraternes Jeppe Kofod, medlem af nævnet, kunne ikke være mere uenig.

- Det er en gigantisk fejlprioritering, at Lene Espersen ikke selv møder op. Det er en dybt alvorlig sag. Det møde kan man ikke sende en embedsmand til, siger Jeppe Kofod.

Socialdemokraterne forlanger en redegørelse fra Lene Espersen. SF's udenrigsordfører, Steen Gade, undrer sig også over beslutningen og forventer en forklaring i Folketinget.

- Selvfølgelig skal hun prioritere så vigtigt et møde. Det her er en højpolitisk sag, der handler om at få EU på banen over for Israel. Når hun ikke selv møder op til sådan et møde, så kan der blive bragt tvivl om, hvor meget vi egentlig mener kritikken, siger udenrigsordføreren.