Lene E: DF skader det borgerlige Danmark

Dansk Folkeparti skader regeringen og styrker oppositionen med sin kritik. Det siger Lene Espersen efter skarp kritik fra Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti skader regeringen og styrker oppositionen med sin kritik. Det siger Lene Espersen efter skarp kritik fra Dansk Folkeparti.

Lene Espersen afviser Dansk Folkepartis kritik af regeringstoppen.

- Det gavner jo kun Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal. Og jeg har svært ved at forstå, at DF, som vi har et rigtig godt samarbejde med, ønsker at fremme Helle Thorning-Schmidts chancer for at blive statsminister, siger Lene Espersen til DR Nyheder.

Dansk Folkeparti kritiserer regeringen i skarpe vendinger for ikke at være ydmyg nok og ligge på den lade side. Men det afviser Lene Espersen.

- De må jo have deres egne grunde til at komme med den slags kritik i offentligheden frem for at sige det til os. Hvis man spiller på det samme hold og er utilfreds, så er det måske noget, man skal diskutere på taktikmødet, siger hun.

DF skader regeringen

Men DF burde skyde på oppositionen og ikke på regeringen, fastholder den konservative leder.

- Det er klart, at det skader regeringen, hver gang vi bliver kritiseret i så barske vendinger, som DF gør det, siger hun.

Mens Dansk Folkeparti appellerer til regeringen om mere ydmyghed, står Lene Espersen uforstående over for kritikken.

- Jeg kan kun tale for mig selv. Jeg elsker mit arbejde som udenrigsminister, og det er mit drømmejob.