Lene Espersen vil ikke nedprioritere familien

Udenrigsminister Lene Espersen er parat til at lytte til kritikken fra DF. Men man har ikke billet til at være en dårlig mor eller en dårlig far, blot fordi man er medlem af Folketinget, siger hun.

Den kommende uge byder blandt andet på et forsoningsmøde med DF og statsminister Lars Løkke Rasmussen. Lene Espersen håber, at man her kan blive enige om at se fremad. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Efter at have været meget markant i sin afvisning af Dansk Folkepartis kritik bløder udenrigsminister Lene Espersen (K) nu op og erklærer sig parat til at lytte.

Men hun fastholder, at det var rigtigt at fravælge et møde med blandt andre den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, og i stedet tage på påskeferie.

- Man skal være ydmyg og lytte til kritikken, når man er politiker. Men man skal også være ærlig og sige til folk, at ud over mit arbejde, så er min familie også vigtig. Man har ikke billet til at være en dårlig mor eller en dårlig far, blot fordi man er medlem af Folketinget, siger Lene Espersen til Ritzau.

Kritikken har gjort indtryk

Torsdag kaldte Lene Espersen det noget "vrøvl" og udtryk for "småstatsmentalitet", når DF kritiserede hende for at fravælge mødet med Hillary Clinton. Dagen derpå understreger Lene Espersen, at kritikken har gjort indtryk.

- Jeg har lært noget af det. Og det er, at det er meget vigtigt, at jeg som udenrigsminister prioriterer at deltage i møder, hvor der deltager vigtige politikere fra andre lande, siger Lene Espersen.

Spørgsmål: Har du taget kritikken så meget til dig, at du vil ændre på balancen mellem arbejde og familie?

- Nej, jeg synes i forvejen, at jeg arbejder rigtig meget, og jeg forsøger virkelig at holde en meget skarp balance mellem at udfylde mit job som udenrigsminister og partiformand og stadigvæk have min familie, siger Lene Espersen.