LGBT om Krarups bøssedreng-udtalelse: Fred være med det

Der er større kampe at tage, end at Søren Krarup bruger ordet ”bøssedreng” i en tv-debat, siger forpersonen for LGBT Danmark.

Søren Krarup korrigerede straks sin udtalelse om Frankrigs nye præsident. Se klip fra Debatten på DR 2 her.

Det er efterhånden blevet lidt af en udslidt kliché, når medier skriver, at folk raser på de sociale medier.

Det er ikke desto mindre fristende at skrive, efter et stort antal seere, debattører og politiske modstandere i hårde vendinger har kritiseret præsten, debattøren og det tidligere DF-folketingsmedlem Søren Krarup, som deltog i mandagens udgave af Debatten på DR 2.

Det er følgende udtalelse om den nyvalgte franske præsident, Emmanuel Macron, som har fået seerne til tasterne:

- Jeg ville da aldrig have stemt på den lille, pæne, bøssedreng, var jeg lige ved at sige, sagde Søren Krarup.

Hos landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner - LGBT Danmark - deler forperson Søren Laursen ikke den dybe forargelse.

- Vi har større problemer at kæmpe med, end at der ryger en finke af panden i et tv-program, siger han.

Bruges som skældsord

Søren Laursen føjer dog et men til.

- Når det er sagt, så er Søren Krarups udtalelse også et eksempel på den splittelse, som ligger i vores måde at tale med hinanden på. Udtalelsen repræsenterer en norm, der handler om, at man kan bruge os som eksempel på noget forkert og som et skældsord, siger han.

Søren Laursen understreger, at udtalelser som den, Søren Krarup kom med i tv-udsendelsen, er med til at viderebringe fordomme.

Den slags fordomme, som ifølge forpersonen blandt andet gør det sværere for folk at være åbne om deres seksualitet på deres arbejdsplads, og som gør det sværere for unge at springe ud som homoseksuelle.

- Det handler ikke så meget den konkrete situation, fred være med det, vi har udtalelser som denne omkring os hele tiden. Men samlet har det en betydning, når fordommene bliver bragt videre, siger han.

Forkert at standse debatten

En del seere skriver på Twitter og Facebook, at de ikke forstår, hvorfor Søren Krarup overhovedet får taletid på landsdækkende tv.

- Han kan få sine egen blog og så skrive alt det, han vil, lige så tosset han vil - men hvorfor i alverden hiver de ham ind hos DR i bedste sendetid?, spørger en Facebook-bruger.

En anden bruger konstaterer, at det bliver "en skøn dag, når tv holder op med at invitere Søren Krarups hadske syn ind", mens en tredje skriver, at Søren Krarup "fik, får - og bliver åbenbart ved med at få - for meget taletid. Forudsigelig som et bornholmerur og langt over sidste salgsdato".

Søren Laursen er uenig i, at udtalelsen skal få den konsekvens, at Søren Krarup ikke må komme i studiet igen.

- Vi må have noget proportionalitet her: Han siger selv lige bagefter, at det sgu var dumt gjort, og det vil være forkert at standse samfundsdebatten på grund af det, siger Søren Laursen.

Samtidig glæder han siger over, at så mange har bidt mærke i, at udtalelsen ikke var i orden.

- Det er med til at skabe nye normer, som gør, at det ikke bliver set som forkert at være os, siger han.

Facebook
Twitter