Liberal Alliance fastholder ultimativt krav om at sænke topskatten med fem procentpoint

Venstres 2025-plan vil sænke topskatten på indtægter op til en million, men det er ikke nok, siger Liberal Alliance

Topskattelettelser skal også gælde indkomster over en million kroner, mener Liberal Alliance. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Liberal Alliance står stadig helt fast på, at topskatten skal sænkes med fem procentpoint - også for de mest velhavende.

Det slog partiets formand Anders Samuelsen for kort tid siden fast på et pressemødeChristiansborg.

- Vores mål er at afskaffe topskatten fuldstændig. Det, vi så har sagt, er, at - i kompromisets navn - har vi en linje, der hedder 5 procentpoint ned i hele topskatten.

I går fremlagde Venstre-regeringen sin 2025-plan, som blandt andet lægger op til at sænke topskatten med fem procentpoint for indkomster mellem 467.000 og en million kroner.

Men regeringen vil stadig fastholde topskattesatsen på de nuværende 15 procent for indkomster over en million kroner.

Og det er Liberal Alliance altså ikke tilfreds med, siger Anders Samuelsen.

- Der er mange, som spørger, hvorfor vi holder fast i den her del, der hedder topskat. Svaret er, at for os er det her et spørgsmål om værdipolitik.

Skattelettelser er LA-hjerteblod

Liberal Alliance er ellers klar til at diskutere politikken på alle andre områder, siger Anders Samuelsen. Men lige præcis når det kommer til topskattelettelser, er der ikke noget at rykke.

- Vi har reddet kastanjer ud af ilden for andre partier. Vi er konstruktive. Vi ved godt, at der er noget, der er hjerteblod for andre partier, og det lytter vi til.

- Her siger vi, at på det her område vil vi gerne have, at andre partier møder os.

Liberal Alliance har tidligere truet med at presse statsminister Lars Løkke Rasmussen ud i et folketingsvalg, hvis ikke hele topskatten blev beskåret ved efterårets skatteforhandlinger. Og det fastholder han ved dagens pressemøde.

- Hvis ikke det sker, så er vi ikke længere støtteparti for regeringen, siger Anders Samuelsen.

Men selvom flere andre partier - heriblandt blå bloks største parti, Dansk Folkeparti - ikke er begejstrede for at sænke topskatten, så er Anders Samuelsen overbevist om, at det vil lykkes at hive et flertal i retning af Liberal Alliance.

- Der kommer ikke et valg. Der kommer en lettelse i topskatten.

FacebookTwitter