Liberal Alliance freder Søren Pind som justitsminister

Pind er ikke i fare for at blive væltet trods store uenigheder mellem regeringen og LA om krigsdokumenter, fastslår LA.

Liberal Alliance vil ikke vælte justitsminister Søren Pind i sagen om, hvorvidt ikke-klassificerede dokumenter fra Irak- og Afghanistan-kommissionen skal offentliggøres. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Søren Pind skal ikke frygte at blive væltet som justitsminister.

Det slår Liberal Alliances udenrigsordfører, Mette Bock, nu fast - på trods af, at Søren Pind indtil videre har afvist Liberal Alliances - og et politisk flertals - krav om, at justitsministeren skal offentliggøre ikke-klassificerede dokumenter fra Irak- og Afghanistan-kommissionen, som regeringen valgte at lukke i sommer.

Liberal Alliance har stillet et beslutningsforslag, som pålægger regeringen at offentliggøre de ønskede dokumenter, og der er et bredt folketingsflertal bag forslaget.

Det kommer ikke til at ske. Vi finder en løsning. Det er jeg helt overbevist om.

mette bock om muligheden for at vælte søren pind

Ikke desto mindre afviser Liberal Alliance, at sagen kan føre til, at partiet vil udtrykke mistillid til justitsministeren.

- Det kommer ikke til at ske. Vi finder en løsning. Det er jeg helt overbevist om, siger Mette Bock (LA) til DR Nyheder.

Hun glæder sig tværtimod over, at justitsministeren nu lægger op til at forhandle om sagen.

'Jeg raslede ikke med sablen'

Tidligere på ugen nævnte Mette Bock i et interview med Politiken ellers muligheden for, at ”man kan tænke på at udtrykke mistillid til ministeren”, hvis han ikke vil følge flertallet i Folketinget, men Mette Bock afviser i dag, at der var tale om en trussel mod justitsministerens politiske liv.

- Jeg raslede ikke med sablen. Jeg sagde, at vi teoretisk set alle har muligheden for at vælte ministre, siger hun.

Men er mistillid så stadig en teoretisk mulighed?

- Jeg mener ikke, at der er noget som helst, der peger på, at vi skulle gå den vej. Jeg har kæmpestor tillid til Søren Pind. Han er en klog og tænksom mand, og han er faktisk ret god til at finde løsninger. Så vi skal nok finde ud af det, siger Mette Bock.

Liberal Alliances beslutningsforslag blev i dag førstebehandlet i folketingssalen, og med udsigten til et flertal imod regeringen, inviterede justitsministeren til forhandlinger forud for en endelig afstemning i salen.

Kredit til justitsministeren

Mette Bock er efter dagens møde i folketingssalen optimist i forhold til de kommende forhandlinger.

- Jeg var meget positivt overrasket over, at justitsministeren viste en åbenhed for at finde veje ud af det her, og alle partier, der bakker op om Liberal Alliances beslutningsforslag, er indstillede på at se, om vi i fællesskab kan komme videre, siger hun.

Hvad sker der, hvis ministeren ikke retter sig efter flertallet?

- Jeg synes i første omgang, vi skal give kredit til justitsministeren for, at han har åbnet for samtaler, og så må vi se, hvad der kommer ud af det, før vi overhovedet begynder at tale om andre ting. Jeg tror på, at vi kan finde en løsning, siger Mette Bock.

Søren Pind skal ikke frygte at blive væltet som justitsminister.

Opslået af DR Politik på 26. februar 2016