Liberal Alliance har mistet hvert tredje medlem siden 2016

I 2016 havde Liberal Alliance 6.600 medlemmer. I dag er medlemstallet skrumpet til 4.500.

Landsformand Leif Mikkelsen holder tale på LA's landsmøde og siger blandt andet, at det er naturligt, at nogle er kritiske over for spørgsmålet om regeringsdeltagelse.

Det går op og ned i politik. Og på det seneste er det gået nedad for Liberal Alliances medlemstal, afslører landsformand Leif Mikkelsen på partiets landsmøde i København.

- Vores medlemstal er faldet. Vi er under 5.000 medlemmer, 4.500 medlemmer. Det er en nedgang. Sådan er det jo. Det går op og det går ned, og det får altid stærk omtale, når det går ned, siger Leif Mikkelsen.

Leif Mikkelsen kæder udviklingen sammen med den "støj, der var omkring juletid", hvor Liberal Alliance noget overraskende truede med ikke at stemme for regeringens egen finanslov, hvis ikke den blev akkompagneret af en aftale om historisk store skattelettelser før jul.

- Der har været lidt støj på linjen. Vi har bestemt været udsat for en betydelig opmærksomhed, og det har heller ikke været lige kønt. Vi kæmper nemlig ret hårdt for det, vi tror på, og så støder man sig en gang i mellem. Det har vi også gjort.

- Det er naturligt nok, at de stød har ført til en diskussion om, hvorvidt vi overhovedet bør være i regering, siger Leif Mikkelsen.

Men det spørgsmål er partiets top ikke et øjeblik i tvivl om svaret på, forsikrer landsformanden fra scenen i Tivoli Hotel & Congress Center:

- Vi kommer til at gå til valg på at anbefale et genvalg af denne regering.

Bittesmå skridt frem og tilbage

De "historisk store skattelettelser", som partileder Anders Samuelsen stillede danskerne i udsigt i julegave, kom som bekendt aldrig. I sin tale på landsmødet undskylder han endnu engang forløbet. Men han fastholder samtidig, at det går den rigtige vej.

- Når man kigger på dansk politik, så bliver det lidt nemt at blive låst fast i situationen og i et øjebliksbillede, hvor man bare kigger på de bittesmå skridt frem og tilbage, siger Anders Samuelsen.

- Skal man have det store billede, så må man lidt højere op. Ikke i et træ nødvendigvis, men så måske i en helikopter. Og hvad er en bedre anledning til det til at tage sådan en tur, end et ti-års jubilæum?

Landsmødet fejrer, at det i år er ti år siden, at Liberal Alliance opstod fra askerne af Ny Alliance. Siden 2008 har partiet i Anders Samuelsens optik især sejret ved at rykke debatten om skat og størrelsen på den offentlige sektor.

- Vi flytter debatten. Ikke altid så langt, som vi gerne ville. Men vi flytter den, og sådan et parti skal vi blive ved med at være, selv om vi er i regering.

Facebook
Twitter