Liberal Alliance ønsker liberal chokkur

Direkte nedskæringer i den offentlige sektor og drastisk sænkning af skatten skal gøres i ét hug, lyder det fra Liberal Alliance.

Anders Samuelsen vil gennemføre en liberal chokkur i Danmark. (© Scanpix)

Liberal Alliance vil nu gå endnu længere end noget andet dansk borgerligt parti og gennemføre en liberal chokkur i Danmark, skriver Politiken.

Partiets politiske leder, Anders Samuelsen, vil have direkte nedskæringer i den offentlige sektor og gennemføre en drastisk sænkning af skatterne på én gang. Også selv om det uundgåeligt vil føre til færre offentligt ansatte.

- Der skal mere til. Nulvækst i den offentlige sektor er ikke længere nok. Den offentlige sektor skal være mindre. Ellers kan vi ikke få plads til at skabe de rammer for erhvervslivet, der gør, at virksomhederne kan rykke fremad.

- Kan vi ikke det, så kommer arbejdspladserne ikke. Så er der ikke skatteindtægter nok, og så kan vi ikke betale den velfærd, vi gerne vil have, siger Anders Samuelsen til Politiken.

Ét hug

Nedskæringerne i den offentlige sektor og sænkningen af skatterne skal ske samtidig.

- Nu skal det gøres i ét hug. Skatten skal nedsættes, så der højst er 40 procent skat på arbejde, og samtidig skal selskabsskatten halveres, og det skal ske på én gang.

- Det skal have en positiv chokeffekt, og sende et meget kraftigt signal til udlandet om, at vi gerne vil have udenlandske firmaer herop, siger Anders Samuelsen til Politiken.

Reformer fyldt med liberal politik

Anders Samuelsen ser ifølge Politiken også tegn på, at regeringen tænker liberalt. Derfor var partiet med hele vejen gennem de fire store forlig i forrige uge:

Liberal Alliance lægger stemmer til kontanthjælpsreformen, SU-reformen og de to vækstpakker, fordi reformerne i Anders Samuelsens øjne er fyldt med liberal politik.

- Den samlede pakke drejer for 95 procents vedkommende på de samme håndtag, som Liberal Alliance vil dreje på. Vi vil dreje dem meget mere, men retningen er rigtig.

- Det er næsten grænseoverskridende, at man kan være med til at flytte dansk politik derhen, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som gik til valg på det modsatte, nu argumenterer med, at vi skal have skatten ned for at få råd til velfærd, fastslår han.

/ritzau/

Facebook
Twitter