Liberal Alliance stemmer for finansloven

LA dropper truslen om at stemme imod regeringens egen finanslov, oplyser kilder til DR Nyheder

Lars Løkke Rasmussen (tv) og Anders Samuelsen (tv). Arkivfoto. (Foto: © søren bidstrup, Scanpix)

Regeringskrisen er afblæst i denne omgang. Liberal Alliance har besluttet at droppe sin trussel om at stemme imod finansloven.

Det vil partileder og udenrigsminister Anders Samuelsen om kort tid meddele på et pressemøde, oplyser kilder til DR Nyheder.

Truslen blev fremsat for halvanden uge siden, da regeringen og Dansk Folkeparti efter længere tids drama blev enige om en finanslovsaftale.

Underskrifterne var ikke en gang sat på papir, før LA’s top erklærede, at finanslovsaftalen kun ville blive gennemført, hvis der inden jul var indgået en aftale om ”historiske” skattelettelser og de udlændingestramninger, som Dansk Folkeparti har krævet.

Uden en skatte- og udlændingeaftale ville LA stemme imod finansloven.

Først Samuelsen - så Løkke

De seneste dage har det stået klart, at det ville være umuligt at nå en aftale inden jul, og internt i regeringen har der henover weekenden været dramatiske forhandlinger om at finde en løsning.

Den bliver ifølge DR Nyheders oplysninger, at Liberal Alliance på et pressemøde klokken 18:30 vil bekræfte, at partiet stemmer for finansloven på fredag, men at det samtidig understreges, at der faktisk – som partiet har hævdet - var en aftale om, at der skulle være en skatteaftale og en aftale om stramninger af udlændingepolitikken klar inden den endelige vedtagelse af finansloven.

Samtidig forventes Lars Løkke Rasmussen (V) at bekræfte det forløb på et pressemøde klokken 19. Løkke ventes også at understrege, at det er den samlede regerings ambition at få en skattereform igennem.