Liberal Alliance vil ikke i regering

Liberal Alliance ønsker ikke at komme i regering, selvom partiet bliver større end De Konservative ved næste valg.

Anders Samuelsen har ikke noget ønske om at få en ministerpost.

Liberal Alliance ønsker ikke at blive del af en borgerlig regering, selv om partiet bliver større end De Konservative efter næste valg.

En meningsmåling, som YouGov Zapera har foretaget for metroXpress, viser, at Liberal Alliance stormer frem blandt de borgerlige vælgere. Målingen giver 7,5 procent af stemmerne til Liberal Alliance, mens De Konservative står til at få 5,4 procent.

Liberal politik er det vigtigste

Hvis resultatet i meningsmålingen bliver til et valgresultat senest om et års tid, vil partiformand Anders Samuelsen ikke gøre krav på at blive en del af en borgerlig regering.

- Nej. Vi vil ikke i regering. Det er meget vigtigere for os at få gennemført politik end den prestige, der ligger i at have kors, bånd og stjerner på. Vi kan se, at både Venstre og De Konservative har haft umådeligt svært at få gennemført borgerlig-liberal politik på trods af, at de har siddet i alle bilerne, siger Anders Samuelsen.

Målingen i metroXpress viser dog også, at Anders Samuelsen og De Konservative ikke kommer til at kæmpe om indflydelse og ministerposter. Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt står til at blive statsminister med et solidt flertal på 93 mandater bag sig.