Liberal Alliance vil stoppe asylansøgninger i to år

FN's flygtningekonventioner skal suspenderes i to år, hvis det står til Liberal Alliance.

Landets største asylcenter, Sandholmlejren, kan ende at have god plads, hvis LA får sit forslag om et asylstop igennem. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

For at få styr på flygtningesituationen, vil Liberal Alliance lukke helt af for asylansøgere de kommende to år.

Det foreslår partiets gruppeformand Simon Emil Ammitzbøll i onsdagens udgave af Berlingske.

- Vi er nødt til at indstille os på, at vi befinder os i en ny virkelighed. vi har både en forpligtelse til at hjælpe ofrene for krigen i Syrien, men vi har også en forpligtelse til at passe på vores eget samfund, siger han.

Flygtninge-konventionen

FN's flygtningekonvention er fra 1951, og Danmark var blandt de første 12 lande til at underskrive den.

Ifølge FN's Flygtningekonvention er en flygtning en person, som nærer en velbegrundet frygt for at blive forfulgt på grund af sin race, religion, nationalitet, sit tilhørsforhold til en social gruppe eller sine politiske anskuelser og som befinder sig uden for det land, hvor personen er statsborger. Og de lande, der har underskrevet, forpligter sig til at hjælpe. I Danmark giver det opholdstilladelse i fem år.

Derudover kan en person blive tildelt beskyttelsesstatus, hvis der er frygt for dødsstraf eller tortur i hjemlandet. Det får man i første omgang i et år.

Kilde: ny i danmark

Perioden, hvor asylansøgere bliver afvist ved grænsen, skal bruges på at ændre konventionerne, så de tilpasses en ny virkelighed.

I mellemtiden skal Danmark tage imod 4000 kvoteflygtninge om året, og de penge, som statskassen sparer på asylstoppet, skal gå ubeskåret til hjælp i flygtningens nærområder.

DF er positive

Ideen modtages positivt af Dansk Folkepartis Martin Henriksen, men regeringspartiet Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, afviser den.

Det gør direktøren for Center for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen, også.

- Jeg er dybt bekymret over, at centrale politiske aktører forsøger at løse problemerne ved at vikle sig ud af juridiske regler, siger han til Berlingske.

Radikales udenrigsordfører Martin Lidegaard mener, at Danmark vil blive til grin i resten af verden, hvis forslaget blev ført ud i livet.

Danmark var det første land, der underskrev FN's flygtningekonvention, som blev udarbejdet i 1951.

/ritzau/

FN's flygtningekonventioner skal suspenderes i to år, hvis det står til Liberal Alliance.

Opslået af DR Nyheder på 20. januar 2016