Liberal Alliance vil styrke privatskoler og det frie sygehusvalg

Liberal Alliance vil give flere penge til og bedre forhold for private aktører i ny plan.

Vores fritvalgsudspil vil sikre danskerne og de danske familier mere frihed i hverdagen, lyder det fra partileder Anders Samuelsen. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Liberal Alliance lancerer plan for, hvordan borgere kan få mere frit valg. Det indebærer blandt andet bedre muligheder for at starte private pasningsordninger, flere penge til privat- og friskoler og udvidet sygehusvalg.

Samtidigt fremlægger partiet en udvidet udgave af sin økonomiske 2030-plan.

- Vi vil sætte borgerne i centrum.

- Vores fritvalgsudspil vil sikre danskerne og de danske familier mere frihed i hverdagen – og vores velstandsplan er fuldstændig afgørende for os, hvis vi skal sikre de indtægter, som kan give et godt velfærdssamfund også i fremtiden, skriver partileder Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

Større støtte til privatskoler

I udspillet fra partiet, der peger på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, fortæller partiet, at det blandt andet vil gøre det lettere at starte en institution, gøre det lettere for forældre at vælge en institution samt at øge tilskuddet til private institutioner.

For privat- og friskoler vil Liberal Alliance øge tilskuddet - den såkaldte koblingsprocent - til 80 fra de nuværende 76 procent. Det betyder, at privatskoler skal have en støtte på 80 procent af det, en folkeskoleelev koster.

Sidst vil partiet udvide det frie sygehusvalg til at gælde fra første dag efter visitering og ikke som nu 30. dag.

Liberal Alliance har været del af regeringen siden 2016.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter