Ligestillingsminister: Øremærket barsel ville føre til mindre barsel

Ifølge ligestillingsministeren viser en rapport, at øremærket barsel ville føre til mindre barsel.

(© Scanpix)

- Vi har ændret holdning på baggrund af, at vi har fået ny viden, siger ligestillingsminister Manu Sareen om regeringens beslutning om at droppe at øremærke barsel til mænd.

Regeringen nedsatte sidste år et udvalg, som har arbejdet med hele det her område, og deres resultater har fået ligestillingsministeren og regeringen til at ændre holdning.

Ligestillingsministerens presserådgivere oplyste tidligere på dagen, at Manu Sareen ikke ville kommentere, at regeringen dropper den øremærkede barsel til mænd, men overlod sagen til beskæftigelsesministeriet i dag, da udvalget har arbejdet under beskæftigelseministeriet. Men nu kommer han alligevel på banen.

- Den (rapporten fra udvalget, red.) viser blandt andet, at hvis man indfører øremærket barsel, så risikerer man rent faktisk, at den samlede barselsperiode bliver mindre, fordi der er mænd, der vil sige nej tak til den. Set i det lys er det ikke en farbar vej at betræde, siger ministeren.

- Regeringen synes stadig, at den igangværende udvikling er positiv, og vi synes at fædre skal tage mere barsel. Vi har bare udskiftet værktøjerne og har brugt en incitamentsmodel i stedet, siger Manu Sareen med henvisning til, at mænd der tager barsel, får en bonus på 100 kroner skattefrit om dagen. Det får de, når de efter seks ugers barsel og frem til den 12. uge.

Facebook
Twitter