Liste Ø-kandidat: Radikal islam er nutidens fascisme

En fremtrædende kandidat fra Enhedslisten kalder i Deadline på DR2 islamisterne for en farlig massebevægelse med fascistiske træk.

- Når det kommer til radikal politisk islam, så mener jeg, venstrefløjen bør være stærkt kritisk, siger Pelle Dragsted. (© DR)

- Hvis man ser ud over verden, så synes jeg helt nøgternt, man må konstatere, at den største politiske massebevægelse lige nu, som har fascistiske træk, det er radikal politisk islam, og det synes jeg, vi skal være opmærksomme på.

Sådan lyder det fra Pelle Dragsted, som er en fremtrædende politisk rådgiver for Enhedslisten og kommende folketingskandidat for partiet, til Deadlines Adam Holm.

Han indrømmer i interviewet i Deadline, at venstrefløjen, og ikke mindst hans eget parti, ikke har været klare nok i deres kritik af den globale islamisme.

- Vi skal sige klart fra over for generaliseringerne, hvor man blander politisk islam med almindelige muslimer, men vi skal også være meget meget skarpe i vores kritik af politisk islam.

Kritik af venstrefløjen

Venstrefløjen er flere gange blevet kritiseret for ikke at tage debatten om islamisme alvorligt. Senest i Jens-Martin Eriksen og Frederik Stjernfelts bog "De uanstændige". Her anklager forfatterne venstrefløjen for at svigte kritikken, for i stedet at solidarisere sig med muslimske indvandrere. Pelle Dragsted giver til dels forfatterne ret.

- Når det kommer til radikal politisk islam, så mener jeg, venstrefløjen bør være stærkt kritisk, siger han til Adam Holm i tirsdagens Deadline.