LO-formand: Politikeres lønstigning vil vække undren

Hvis politikere får mere i lønposen, som kommission foreslår, vil lønmodtagere undre sig, siger LO-formand.

LO-formand Lizette Risgaard siger, at LO-medlemmer ligger milevidt fra en lønstigning på 15 procent. (Foto: © Linda Kastrup, Scanpix)

LO-formand Lizette Risgaard tror, at lønmodtagerne vil undre sig, hvis politikerne får en klækkelig lønstigning.

Kilder i og uden for Vederlagskommissionen siger til Politiken, at både ministre og folketingspolitikere kan forvente en lønstigning på 15 procent, mens borgmestre står til et lønhop på op til 30 procent.

Lizette Risgaard vil ikke tage endelig stilling før kommissionen offentliggør sin rapport.

- Når det er sagt, så tror jeg, at rigtig mange LO-lønmodtagere vil finde det besynderligt, hvis man igen skal give sig selv lønstigninger i den størrelsesorden, siger hun.

- Men man skal også se det i den kontekst, at man jo har nedsat en kommission, fordi man mener, at man gennem årene er sakket vildt meget bagud. Derfor må man se det i sin helhed.

Vederlagskommissionen blev nedsat af SR-regeringen, V, K og SF for halvandet år siden for at få kulegravet politikernes løn- og pensionsforhold.

- Hvis man skal have en kommission, der skal se på politikernes løn, skulle man også se på, hvordan man sikrer lønudviklingen for lønmodtagerne, siger Lizette Risgaard.

En folketingspolitiker modtager årligt 685.871 kroner uden pension, men plus et varierende beløb i boliggodtgørelse.

/ritzau/