Løkke: 2000 kroner ekstra er ikke et nævneværdigt beløb

Venstres formand mener ikke, at 2000 kroner om måneden er nogen nævneværdig gevinst ved at arbejde.

Det skal kunne betale sig at arbejde. Det var et af Lars Løkke Rasmussens budskaber, da han havde statsminister Helle Thorning-Schmidt i krydsild under den nye tirsdagsspørgetime i Folketinget.

Derfor angreb Venstre-formanden, at regeringen ikke gør nok for at sikre, at der er en mærkbar gevinst ved at gå på arbejde i stedet for at være på offentlig forsørgelse.

- I 2023 er det ifølge regeringens egne tal sådan, at det for en kvart million danskere ikke rigtig er forbundet med nogen nævneværdig gevinst at gå på arbejde.

Men ifølge statsministeren vil der fremover være over 2.000 kroner i gevinst for over halvdelen af dem ved at tage et arbejde på grund af sidste års skattereform. Det fik Thorning til at spørge Lars Løkke, om 2.000 kroner ikke er et nævneværdigt beløb.

- 2000 kroner. Det kommer an på, hvem man er. Nogle steder kan man sikkert få et par sko for de penge. (...) Der er ikke nogen nævneværdig gevinst.

Se kommentaren i videoen i toppen af artiklen.

Uheldig kommentar

Kommentaren fik straks flere politikere til at fare til tasterne på Twitter. Mogens Jensen (S) skriver '2.000 kroner - det er 40 fadøl', mens skatteordfører Jesper Petersen (S) retorisk spørger, om Løkke selv tror, at fattige familier køber sko for det beløb.

Og ifølge politisk kommentator Hans Engell, så dummede Løkke sig med bemærkningen. På Twitter skriver han:

- Ikke nogen smart bemærkning midt i debatten om Løkkes egne store rejseudgifter, skriver han med henvisning til historien om, at Løkke i gennemsnit bruger næsten 24.000 kroner i døgnet, når han er på rejse for formand for klima- og vækst-organisationen Global Green Growth Institute (GGGI).

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter