Løkke advarer Folkemødet: Pas på med at presse citronen

Folkemødet hører til på Bornholm, men pas på de stadigt stigende priser på mad og overnatning, mener Løkke.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbner Folkemødet på Bornholm torsdag d.15. juni 2017 med tale på den store scene i Allinge. Her streamer statsministeren live fra sin telefon. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2017) (Foto: © Òlafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Lej et hus i Allinge Centrum med have til arrangementer. Pris for fire dage under Folkemødet: 80.000 kroner.

Det tilbud har en større dansk organisation fået i forbindelse med Folkemødet.

Og tilbuddet bliver overvejet, fordi det er dyrt at være til Folkemødet. Især, hvis man også skal have et område, hvor man kan holde arrangementer.

I et interview med Bornholms Tidende siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) søndag, at han har fulgt debatten om, at prisen på sommerhuse og mad og drikke bliver skruet op år efter år. Og at nogle organisationer og kommuner er begyndt at brokke sig.

I den forbindelse kommer han med en appel til Bornholm og til Folkemødet:

- Lad være med at presse citronen. Man må tænke sig om, og jeg er klar over, at det en udfordring at bevare begge ben på jorden, siger Lars Løkke Rasmussen til Bornholms Tidende.

- Mit klare synspunkt er, at Folkemødet hører til på Bornholm, men det skal fungere, og Folkemødet skal fremstå konkurrencedygtigt. Forstået på den måde, at man ikke skal så det frø, at Folkemødet kunne være andre steder end på Bornholm. At vi skal i gang med en turnusordning.

Antallet af arrangementer på Folkemødet er vokset eksplosivt fra omkring 200 i det første år i 2011 til nu mere end 3100 arrangementer på fire dage.

/ritzau/