Løkke afslører gigaprojekt: Der skal bygges en ny ø i København med plads til 35.000 beboere

Der skal anlægges en kunstig ø i København til 35.000 beboere.

Der vil blive livlig byggeaktivitet i København, når der skal bygges en ny ø nord for Refshaleøen i København med boliger til 35.000 mennesker.

Lynetteholmen.

Sådan lyder navnet på en helt ny kunstig ø nord for Refshaleøen i København, hvor der skal bygges boliger til 35.000 mennesker. Det har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) netop fortalt på et pressemøde i Statsministeriet, hvor han præsenterede planen sammen med blandt andet Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

- Vi vil anlægge en ø. En helt ny ø i Øresund mellem Refshaleøen og Nordhavn. Vi har foreløbig valgt at kalde den Lynetteholmen. Det er et kæmpe projekt, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Den nye ø skal blandt andet være med til at afhjælpe manglen på boliger i København, fastslår statsministeren.

- Det bliver en ny ø med plads omkring til 35.000 beboere og et tilsvarende antal arbejdspladser. Når vi bygger flere boliger, så vil det alt andet lige trække priserne ned eller i det mindste holde dem i ave, så flere får råd til at bo i byen, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Lynetteholmen skal bygges fra jord, der er i overskud fra andre projekter, siger Lars Løkke Rasmussen.

Der kan gå 50 år

Udover flere boliger skal den nye ø desuden løse trafikale problemer i hovedstaden.

- I dag skal bilisterne helt ind til Københavns centrum for at komme øst om byen, og det er ikke særlig hensigtsmæssigt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Endelig bliver det med den nye ø nemmere at beskytte København mod den stigende vandstand, fastslår statsministeren.

- Det er rettidig omhu, siger Lars Løkke Rasmussen og understreger, at der er tale om et langtidsprojekt:

- Fra vi står her i dag, til projektet er færdigt, kan der nemt gå 50 år.

Københavns Overborgmester Frank Jensen betegner projektet som en milepæl i hovedstaden.

- Projektet Lynetteholmen kan bidrage til at løse en lang række af de udfordringer, vi har for fremtidens København. Det skal være med til at fremtidssikre København, siger Frank Jensen og nævner også de mange nye boliger på den nye kunstige ø. I alt 20.000 boliger - hvoraf en fjerdedel skal være almene boliger

- Rigtig mange børnefamilier, studerende og folk fra udlandet vil bo og arbejde i København. Det er dejligt, men det er også velkendt, at det udfordrer os i forhold til at skabe plads til de mange nye borgere, siger Frank Jensen.

- Derfor er der behov for, at vi fremtidssikrer vores hovedstad, og det gør vi ved at følge med efterspørgslen på boliger, så priserne holdes nede. Ved at bygge infrastruktur med både metro og bedre vejfremkommelighed. Og ved at sikre København mod stigende vandstand og lave en klimasikring af byen. Lynetteholmen vil på en elegant måde bidrage til at sikre det hele, siger Frank Jensen.

Han understreger også, at den nye kunstige ø ikke ligefrem står færdig i morgen.

- Lynetteholmen vil være fuldt udbygget omkring år 2070, siger Frank Jensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk