Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Løkke afslutter krisemøde i blå blok: Vi forhandler videre i morgen

Vi en møderække i morgen med mig for bordenden for at prøve at indgå en tillægsaftale, der kan løse udfordringerne, siger statsministeren.

Det står fortsat ikke klart, om Eva Kjer Hansen (V) kan fortsætte som miljøminister - på trods af, at regeringens mindste støtteparti, Det Konservative Folkeparti, har udtrykt mistillid til hende.

Efter et krisemøde i Statsministeriet her til eftermiddag, er den foreløbige konklusion, at de blå partier forhandler videre om en tillægsaftale på landbrugsområdet, når regeringens landbrugspakke er vedtaget i morgen.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen efter mødet med de øvrige partiledere i blå blok.

- Jeg har netop afsluttet et møde med partiformændene, hvor vi har drøftet de udfordringer vi sammen står med sammen.
Det har været et møde i en åben, konstruktiv og fremadrettet tone og atmosfære, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Alle ved, hvad der er på spil. Derfor har vi har aftalt, at når Folketinget i morgen har vedtaget den landbrugspakke, som partierne gik til valg på, så vil vi indrømme os selv tid til at bruge nogle dage på at løse vores udfordringer.

- Derfor starter vi en møderække i morgen med mig for bordenden for at prøve at indgå en tillægsaftale, der kan løse de udfordringer, som partierne hver især har på natur-, miljø- og landbrugsområdet og for at genskabe den tillidskrise der eventuelt måtte være.

Det er netop forhandlingsforløbet om regeringens landbrugspakke, der har fået De Konservative til at udtrykke mistillid til Eva Kjer Hansen, der som miljøminister har styret de forhandlinger.

Konservative mener, at ministeren har givet urigtige oplysninger under forhandlingerne, men det afviser både Eva Kjer Hansen og hendes chef, statsminister Lars Løkke Rasmussen.

I sin korte udtalelse til pressen nævnte statsministeren ikke Eva Kjer Hansen med et ord.