Løkke: Asylansøgere skal behandles som bistandsklienter

Amerikansk artikel om dansk udlændingepolitik har medført kritik. Løkke mener, at det er et forkert billede.

Asylansøgere ankommer onsdag den 9. december 2015 til Strandvænget i Nyborg. (Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix 2015) (Foto: © Sophia Juliane Lydolph, Scanpix)

- Vi skulle måske holde op med at omtale det, som at beslaglægge diamanter og at hive smykkerne af folk. Hvis vi taler på den måde, så sender vi nogle mærkelige signaler til udlandet, for det er jo slet ikke det.

Sådan imødegår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) omtalen af Danmarks udlændingepolitik, som bliver beskrevet i en artikel fra Washington Post under overskriften: "Denmark wants to seize jewelry and cash from refugees".

Løkke mener, at artiklen tegner et forkert billede af et forslag fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om, at politiet ved grænsen skal kunne beslaglægge større kontantbeløb og værdifulde genstande hos asylansøgere.

Pengene skal betale for udlændingenes ophold i Danmark.

Han ser det som "helt fair og rimelig politik", at asylansøgere behandles som danske bistandsklienter.

- Der er tale om, at Danmark er bygget op på den måde, at man klarer sig selv, hvis man kan. Det gælder ham og hende på bistandshjælp og asylansøgeren, der kommer til landet, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen i Bruxelles.

Washington Posts artikel om Danmarks udlændingepolitiske tiltag er fredag blandt de mest læste udlandshistorier på avisens netside.

Forslaget skal først behandles i Folketinget til januar og er derfor ikke vedtaget endnu.

/ritzau/