Løkke: Beklageligt, hvis Støjbergs flygtningekage skabte forargelse

Inger Støjberg fejrede en udlændingestramning med kage, men ikke alle delte hendes begejstring.

Statsministeren bemærker, at integrationsministeren også tidligere har delt kagebilleder for at fejre, at en flygtning var kommet i arbejde. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Onsdag fejrede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) regeringens 50 udlændingestramninger med en stor flødeskumskage, som hun storsmilende delte et billede af på de sociale medier.

Det vakte omgående forargelse blandt politiske modstandere og flere organisationer, der beskylder ministeren for at slå plat på asylansøgeres og flygtninges ulykkelige situation.

Torsdag er der blevet delt flere billeder af lignende kager, som dedikeres til folk, der arbejder med integration.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder det beklageligt, at kagefejringen har skabt så stor forargelse.

- Hvis det er taget sådan ned, er det i hvert fald beklageligt. For det kan jeg bestemt ikke forestille mig har været intentionen, siger Løkke til flere fremmødte medier efter Venstres gruppemøde på Christiansborg.

- Det er sådan set fint, at regeringen kommer igennem med sin politik. Men det, vi fejrer, er jo resultaterne - ikke metoderne.

Ikke første gang, at ministeren fejrer med kage

Statsministeren minder om, at det ikke er første gang, Støjberg fejrer en sag ved at dele kage på de sociale medier.

- Sidste gang hun lagde kage på sin Facebook var i februar, da en flygtning var kommet i arbejde, siger Løkke, der smilende konstaterer, at Støjberg må have en sød tand.

- Nu har jeg det selv anderledes - for hvis jeg skulle spise kage, hver gang vi opnåede et resultat, ville jeg få kæmpe problemer.

I kølvandet på den heftige debat har Støjberg forsikret, at hun ikke lagde billedet op for at provokere. Det blev lagt op for at fejre det dalende antal asylansøgere, der frigiver flere penge til nærområderne, lyder forklaringen.

Kagebilledet har på et døgn fået over 28.000 reaktioner og er blevet delt knap 5000 gange.

/ritzau/