Løkke beklager at FN-kritik af smykkelov blev skjult

Statsministeren indrømmer, at et brev med kritik af smykkeloven fra FN's generalsekretær blev holdt hemmeligt.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen beklager, at et kritisk brev fra FN's generalsekretær Ban Ki-moon om smykkeloven blev stemplet som fortroligt, så folketingsmedlemmerne ikke fik det at se. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen beklager, at FN's kritik af den såkaldte smykkelov blev holdt hemmelig, da loven skulle vedtages i januar, skriver Information.

- Der er ikke noget fortroligt i brevenes indhold. Det har heller ikke været Statsministeriets hensigt at holde dem fortrolige, skriver statsministeren i en kommentar til Information.

15. januar, knap to uger før smykkeloven blev vedtaget af blå blok og Socialdemokratiet, skrev FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, en advarsel til regeringen.

Her bad han Lars Løkke Rasmussen om at droppe loven, som havde til formål at mindske antallet af flygtninge.

Ban Ki-moons kritiske brev til den danske statsminister blev - formentlig sammen med statsministerens svar - oversendt fra Statsministeriet til Udenrigspolitisk Nævn. Men inden da blev det stemplet som fortroligt.

Det betød, at folketingets medlemmer ikke kendte til advarslen fra FN, da lovforslaget blev sat til afstemning.

Formanden for Det Udenrigspolitiske Nævn, Dansk Folkepartis Søren Espersen, kalder det helt galt.

- Når Ban Ki-moon skriver sådan, er hensigten jo sikkert, at brevet kommer i avisen - det er lige så meget sendt til offentligheden som til regeringen, siger han til Information.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter