Løkke: Danmark har nu en større og stærkere regering

Danmark har nu en større og stærkere regering, siger Løkke efter besøg hos dronningen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med sit nye ministerhold foran Amalienborg. VLAK-regeringen består i alt af 22 ministre.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har nu præsenteret sin nye VLAK-regeringen for dronningen på Amalienborg.

- Det sværeste for mig har været at sige farvel til fire Venstre-ministre, som har løst deres opgave til ug med kryds og slange. Men sådan er det jo desværre, når man skal danne en ny regering, siger han.

- Det er af lyst, men oven på en særlig situation, at vi står i dag med en trekløveregering, som det ikke var muligt efter sidste folketingsvalg, men som er mulig at danne nu.

- Det er en større regering, og derfor er det også en stærkere regering, fordi den dækker over flere mandater i Folketinget, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V),

Han dannede søndag en regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative efter et forhandlingsforløb på godt en uge på Marienborg.

Se Lars Løkke Rasmussen præsentere sin nye regering:

En regering, som statsministeren altså vurderer er stærkere end den hidtidige Venstre-regering, der blev dannet i juni sidste år og nåede at regere i knap halvandet år.

Med regeringsudvidelsen bliver Venstre og Konservative atter forenet i regering, som de har været en række gange siden første gang i 1950.

For Liberal Alliances vedkommende er det første gang i partiets otteårige levetid, at man deltager i en regering. Partiet har fået seks ministerposter. Venstre får 13 ministerposter, mens De Konservative får tre.

VLAK-regeringen vil blandt andet sikre, at færre danskere end i dag skal betale topskat.

Regeringen vil ikke sætte konkrete tal på, hvor meget skatten skal ned eller for hvor mange en nedsættelse skal gælde.

Det fremgår også af regeringsgrundlaget, at det offentlige forbrug vil vokse 0,3 procent årligt, hvis den politik, som regeringen ønsker, bliver gennemført.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gik ellers til valg på nulvækst, og Liberal Alliance har talt for reel minusvækst. Den nye VLAK-regering vil også fastfryse grundskylden, indtil de nye regler for boligbeskatning træder i kraft.

https://twitter.com/regeringDK/status/803145754445574144

Se hele præsentationen af VLAK-regeringen: