Løkke: Danmark støtter angreb på Syrien

Det er nødvendigt, at Vesten svarer igen mod Assad-styret i Syrien efter formodet giftangreb, mener statsministeren.

- Danmark vil klart stille sig bag en respons, som de her tre NATO-allierede i givet fald vil udføre, fastslår Lars Løkke Rasmussen.

Den amerikanske præsident Trump har den danske regerings fulde opbakning til at sende missiler afsted mod Assad-styret i Syrien.

Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at han i dag mødtes med den tyske kansler, Angela Merkel, i Berlin.

- Hvis verden skal fungere ordentligt, så er der nødt til at være noget ordentlighed i verden. Brug af giftgasser mod sin egen befolkning er langt over alle grænser, og det kan man ikke bare sidde og se passivt på. Det er nødt til at have en konsekvens, siger Lars Løkke Rasmussen.

Efter et formodet giftangreb i den syriske by Douma i lørdags har USAs præsident Trump truet præsident Assad i Syrien med et gengældelsesangreb.

- Jeg noterer mig med tilfredshed, at der er et meget tæt samarbejde mellem Frankrig, Storbritannien og USA, om hvordan man skal håndtere det her. Det ser ud som om, at det ikke bare er Trump. Jeg er rimeligt tryg ved, at hvis der kommer en reaktion, så vil det være en gennemtænkt reaktion og ikke bare en impulsiv reaktion. Danmark vil klart stille sig bag en respons, som de her tre NATO-allierede i givet fald vil udføre, fastslår Lars Løkke Rasmussen.

Den danske statsminister sendte samtidig rosende ord afsted mod Donald Trump på bekostning af forgængeren i Det Hvide Hus.

- Brug af kemiske våben mod sin egen befolkning er totalt no go. Det har altid været en rød linje i forhold til Syrien. Det var det også, da den blev overskredet første gang, men hvor Obama dengang ikke reagerede. Da den røde linje blev overskredet sidst reagerede Trump prompte på det, og der roste jeg ham. Det synes jeg, der er grund til at gøre,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Ikke danske soldater

Derimod afviser statsministeren fuldstændig, at Danmark skal deltage i en militær operation.

- Det er klart, at Danmark skal ikke deltage i det her. Det er ikke noget, som Danmark skal bidrage til i form af soldater. Men vi står på den rigtige side af den her konflikt. Det gør vi i kampen mod Isil, hvor vi er dybt engageret, og det gør vi mod Assad-styret, siger Lars Løkke Rasmussen.

Tidligere i dag fastslog udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) også, at han støtter et angreb på Syrien. Den danske regering har ikke fået nogen henvendelse om at deltage, oplyste udenrigsministeren, der heller ikke mener, at danske soldater ikke skal involveres i et eventuelt angreb mod Syrien.

USA's præsident, Donald Trump, skrev tidligere i dag på Twitter, at et muligt militært angreb i Syrien kan "komme meget snart eller slet ikke så snart."

- Har aldrig sagt, hvornår et angreb på Syrien vil finde sted, skrev Trump.

I går annoncerede Trump, at missilerne »vil komme« til Syrien.