Løkke deltager i flere arrangementer i Copenhagen Pride Week

Statsministeren vil gøre mere ud af homoseksuelles rettigheder under Copenhagen Pride Week.

Fra 15. til 19. august afholdes Copenhagen Pride Week. Her et billede fra Nice 5. august. (Foto: VALERY Hache © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil i år gøre en ekstra indsats for homoseksuelles rettigheder under Copenhagen Pride Week.

Han deltager i arrangementer på Marienborg og i Statsministeriet for at vise, at regeringen aktivt støtter homoseksuelle og transseksuelles ret til at leve, som de vil.

Det første arrangement holdes mandag 14. august klokken 17.00. Her tager statsministeren forskud på Pride-ugen ved at invitere danskerne med på en fælles løbetur fra Marienborg under overskriften "Run with Pride".

- Det handler om den grundlæggende frihed til at være, den man er. Jeg håber, at mange vil snøre løbeskoene og bakke op om budskabet, siger Lars Løkke Rasmussen forud for arrangementet.

Løbeturen går rundt om Lyngby Sø og er på cirka fem kilometer. Alle kan møde op på Marienborg i Lyngby og deltage.

Det andet arrangement i Prideugen foregår i Statsministeriet, hvor statsministeren og ligestillingsministeren torsdag 17. august er værter ved en reception.

Her er repræsentanter fra LBGTI-miljøet, politikere og organisationsfolk inviteret.

Forkortelsen LGBTI dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og interkønnede.

- Sammen med ligestillingsministeren glæder jeg mig til at møde og tale med repræsentanter, der kæmper for lige muligheder for alle, siger statsministeren.

/ritzau/