Løkke efter ny klagesag mod folketingsmedlem: 'Vi har gjort vores hjemmearbejde 100 procent fint'

Lars Løkke Rasmussen vidste ikke, at der lå endnu en klagesag i Advokatnævnet mod et af Moderaternes nye folketingsmedlemmer.

Lars Løkke Rasmussen vil ikke kommentere en ny klagesag mod Tobias Grotkjær Elmstrøm, før Advokatnævnet har truffet afgørelse, forklarede han efter Moderaternes gruppemøde på Christiansborg. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

Moderaternes leder, Lars Løkke Rasmussen, var ikke klar over, at et af partiets nyvalgte folketingsmedlemmer, Tobias Grotkjær Elmstrøm, er midtpunkt for en ny klage i Advokatnævnet.

Elmstrøm er udover at være nyvalgt folketingsmedlem også udlændingeadvokat med eget firma. Og i sit virke som advokat har han blandt andet fået tre bøder fra Advokatnævnet for groft at have tilsidesat god advokatskik.

Men DR kan i dag fortælle, at der ligger endnu en klagesag mod Tobias Grotkjær Elmstrøm. Det er Foreningen af Udlændingeretsadvokater, der mener, at Elmstrøm har forsøgt at miskreditere en advokatkollega på en så grov en måde, at Advokatnævnet må se på sagen.

Lars Løkke Rasmussen vil ikke forholde sig til klagen.

- Der er indgivet en klage til Advokatnævnet, og så må Advokatnævnet jo behandle den.

Var du godt klar over, at der lå den her klage?

- Jeg er ikke bekendt med den konkrete klage, men det er jo helt udramatisk. Hvis nogen indgiver en klage, så har vi et klagenævnssystem, der afgør den. Og jeg skal jo ikke stå her og kommentere på en klage, som ikke er afgjort, siger Lars Løkke Rasmussen efter Moderaternes gruppemøde tirsdag på Christiansborg.

Klage handler om forløb fra maj

Allerede under valgkampen kom det frem, at Tobias Elmstrøm i sit virka som advokat havde fået seks afgørelser fra forskellige instanser mod sig. Dengang forsvarede Løkke sin folketingskandidat.

- Mig bekendt er de her sager ikke spritnye, og vi har taget folk inden fra det virkelige liv, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Den nye sag udspringer af et forløb fra maj i år, og Tobias Grotkjær Elmstrøm blev ifølge Advokatnævnet orienteret om klagen den 18. august.

Du sagde under valgkampen, at der ikke lå nogen spritnye sager. Var du godt klar over i valgkampen, at der lå en klage fra august måned?

- Det er jo meget spændende at stille mig de spørgsmål. Vi har et advokat-klagenævnssystem til at håndtere klager - dem er der mange af hvert år - og så skal jeg stå og forholde mig til en klage, som ikke er afgjort. Det giver ikke rigtig nogen mening.

'Vi har gjort vores hjemmearbejde 100 procent fint'

En af Moderaternes andre folkevalgte - Kristian Klarskov - har allerede forladt Folketinget. Det skete, da Jyllands-Posten i november kunne afdække, at Klarskov ikke havde været så succesfuld med sit iværksætteri, som Moderaterne havde beskrevet. Få dage efter, at artiklen var udgivet, forlod han Folketinget.

Lars Løkke Rasmussen sagde ved den lejlighed, at partiet skulle have undersøgt Klarskovs fortid bedre.

- Vi har ikke gjort vores hjemmearbejde godt nok. Der har vi svigtet ved ikke at være årvågne nok på at se tingene efter i sømmene, sagde Løkke.

Men Løkke ser anderledes på klagesagen mod Tobias Grotkjær Elmstrøm.

- Vi har gjort vores hjemmearbejde 100 procent fint i forhold til Tobias, som bliver et glimrende folketingsmedlem, og som er meget kompetent, siger Lars Løkke Rasmussen.