Løkke er åben for genforhandling af Europol men uden dato

EU-Parlamentet ønsker udløbsdato på særaftale. Løkke er åben for genforhandling, men kalder fem år firkantet.

Særaftalen skal være på plads inden 1. maj. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Uret tikker for en særaftale, som regeringen forsøger at forhandle på plads, så dansk politi ikke mister vigtige oplysninger fra Europols baser.

Men den aftale, der i øjeblikket forhandles om, kan blive af kortere varighed. Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indstillet på. Dermed kommer han Europa-Parlamentet, som ikke vil have en fast aftale, i møde.

- Jeg er åben over for, at vi skal vende tilbage til det spørgsmål. Men jeg synes, at det bliver lidt firkantet, at det præcis skal være om fem år, siger Løkke i parlamentet i Strasbourg.

Europa-Parlamentet stemte tirsdag for et ændringsforslag, så aftalen skal udløbe om fem år. Parlamentet skal dog kun høres i sagen.

Onsdag morgen har statsministeren holdt møde med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker. I løbet af dagen skal han mødes med gruppeformænd og formanden for Europa-Parlamentet.

- Jeg synes, at det begynder at se fornuftigt ud. Vi fik en afstemning i parlamentet i går, hvor der var bred opbakning til, at der skal findes en løsning med Danmark. Men vi er ikke i mål endnu.

Særaftalen skal være på plads inden 1. maj, da Danmark ikke længere kan være med i Europol på grund af et nyt retligt grundlag efter den dato.

/ritzau/