Løkke erkender: Forhandlinger med DF er svære og komplicerede

DF tror ikke på aftale om skattelettelser og udlændingestramninger inden jul. Statsministeren er dog positiv.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er nu på vej til Bruxelles for at deltage i et EU-topmøde. Forhandlingerne med Dansk Folkeparti fortsætter i fagministerierne.

Er der fremdrift i forhandlingerne mellem Dansk Folkeparti og regeringen?

"Ja," lyder svaret her til eftermiddag fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter et statusmøde med DF i Statsministeriet.

"Nej," lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahlefter nøjagtig det samme møde.

Statsministeren hæfter sig ved, at parterne er langt i forhandlingerne om en forsvarsaftale. Forhandlingerne om skattelettelser og særligt udlændingestramninger er dog sværere, lyder erkendelsen fra Lars Løkke Rasmussen.

- Det er ikke på den flade hånd, det her. Det er svært.

- Men der er jo fremdrift, selvfølgelig er der det.

Forhandlingerne på udlændingeområdet er besværliggjort af, at Dansk Folkeparti har ønsket sig stramninger i "den hårde kategori". Noget som juristerne i Udlændinge- og Integrationsministeriet tager med ned fra forhandlingsbordet og vurderer op imod internationale konventioner. Det gør det svært at blive enige, siger statsministeren, der dog ikke vil gå længere ind i de konkrete forhandlinger.

- Jeg kører ikke forhandlingerne på åbent kamera. Jeg medgiver, at det på udlændingeområdet er teknisk kompliceret. Danmark har påtaget sig nogle internationale forpligtelser, og dem står vi bedst ved at overholde, siger statsministeren.

Udlændingestramninger med respekt for konventionerne

Dansk Folkeparti har blandt andet ønsket sig et stop for integration af flygtninge på midlertidigt ophold. Noget som er noteret i Statsministeriet, der dog vil levere stramninger i "respekt for de internationale konventioner".

- Vi skal stramme vores udlændingepolitik på en sådan måde, at de mennesker, der har fået midlertidigt ophold, netop kun opholder sig her midlertidigt og dreje vores indsats så vi i højre grad ansporer de mennesker til at vende hjem igen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Forhandlingerne fortsætter senere i aften i Udlændinge- og Integrationsministeriet, mens regeringen og Dansk Folkeparti i morgen skal forhandle i Finansministeriet.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille sagde efter mødet, at parterne ikke er kommet længere væk fra hinanden efter forhandlingerne. Og at han overordnet er positiv.

- Nu synes jeg aldrig at man skal lade pessimismen sejre jeg synes, at vi skal tage de drøftelser der er og gå konstruktivt ind i det og det vil vi nu gøre fra Liberal Alliance og regeringens side

- Min vurdering er, at vi ikke er længere fra hinanden, end at vi godt kan nå hinanden.

Facebook
Twitter